Engelli solistler gönüllerde taht kurdu

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nedeniyle düzenlenen programda Kalbin Ritmi Grubu ve Türk Halk Müziği Korosu gösterdiği performans ile Bursalı sanatseverlerden büyük alkış aldı.

Engelli solistler gönüllerde taht kurdu

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle konser düzenledi. Etkinliğe, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Vali Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zehra Sönmez, Bursa Kent Konseyi Başkanvekili Şuayip Toprak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş, Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. İstiklal Marşı’nı BUSMEK işaret dili kursu öğrencilerinin işaret diliyle okuduğu programın ikinci bölümünde, çeşitli müzik aletleriyle sahne alan Kalbin Ritmi Grubu, çaldıkları şarkılarla izleyenleri doyasıya eğlendirdi. Engelliler Meclisi üyeleri tarafından solo ve koro şarkılar seslendirildi. 

“ENGELLİLER İÇİN HER ALANDA VARIZ”

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, anlamlı bir etkinliğe katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Son yıllarda engelliler konusunda reform niteliğinde işlere imza attık. Ev bakım hizmetlerinden sanata, siyasetten spora ve eğitime kadar her alanda engelli kardeşlerimizin var olmaları için çalıştık” dedi. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zehra Sönmez de, engelliliğin gizlenecek saklanacak bir durum olmadığının altını çizerek, “Engelleri aşabiliriz. Biz biliyoruz ki engeller, birbirimize sahip çıktıkça, birbirimizi destekledikçe aşılır. Bizler engelli vatandaşlarımıza engelsiz bir yaşam sunabilmek için çalışıyoruz” diye konuştu. 

“HER ENGELİ AŞMAYA HAZIRIZ”…

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez, seslerini her alanda duyurmak için gayret sarf ettiklerini ifade ederek, önlerine çıkan her engeli aşmaya hazır olduklarını vurguladı. Engelliler tarafından oluşturulan Kalbin Ritmi Grubu’nun 7, Türk Halk Müziği Korosu’nun ise 12 yıldır başarılı çalışmalara imza attığını kaydeden Sönmez, engellilere yönelik desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti. Programın sonunda Bursa Valisi Yakup Canbolat tarafından 16. Tavla Turnuvasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Ayrıca protokol üyeleri tarafından koro şefi Kemal Kamalı’ya, ritim grubu eğitmeni Mustafa Özyer’e, BUSMEK işaret dili tercümanı Gökçe Çayır’a, Görsel Sanatlar Öğretmeni Nurcan Çobantürk’e ve programın sunucusu İpek Öztürk’e adlarına düzenlenmiş fidan dikimi sertifikası verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X