Engelsiz Bir Odunpazarı İçin Seminer

Odunpazarı Belediyesi hizmet içi eğitim programlarına bir yenisini daha ekleyerek, “Engelsiz Erişilebilir Kentler için Mimari Düzenlemeler ve Uygulama…

Engelsiz Bir Odunpazarı İçin Seminer

Odunpazarı Belediyesi hizmet içi eğitim programlarına bir yenisini daha ekleyerek, “Engelsiz Erişilebilir Kentler için Mimari Düzenlemeler ve Uygulamalar” konulu seminer düzenledi. Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un da katıldığı seminerde engelsiz bir şehir, engelsiz hayat, engelsiz konut ve mekanlar konusunda yapılması gerekenler, engelli sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. İki bölümden oluşan seminerde, vicdani olarak neden engelliler için çalışma yapılmalı, yerel yönetimler olarak neler yapılmalı. birey olarak nerede olunmalı, kanunlar ne söylüyor, erişilebilirlik ile ilgili neler yapılmalı konuları detaylandırılarak anlatıldı. BİRİNCİ VAZİFEMİZ ONLARI ÖZGÜRLEŞTİRMEK Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen seminerde Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı Adem Kuyumcu, engelliler, yaşlılar ve aileleri için yapılması gerekenleri anlattı. Verilen eğitimde Türkiye’de bulunan engelli sayılarının istatistiği verileri, engelli sınıfları, engellilere verilen muafiyetler, düzenlemeler anlatıldı. Engelli bireylerin ve ailelerinin sahip olduğu hakların altı çizildi. Engelli yakınlarının sorunları, anne baba farkındalığı, engelli annelerinin yaşadığı psikolojik baskılardan bahseden Kuyumcu, engelli bireylerin evde hapis kaldığını ve toplumdan dışlandığını vurguladı. “Birinci vazifemiz onları özgürleştirmek ve onları hayata katmak” diyen Kuyumcu, engelli bireylerin önündeki engeller nasıl kaldırılır, nasıl birlikte yaşanır, onlar nasıl mutlu edilir örnekler vererek açıkladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X