EPDK’nın yönetmeliği yasalara aykırı

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkan Turhan Çakar, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun, Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği’ne tepki gösterdi.

EPDK’nın yönetmeliği yasalara aykırı

Bununla kartlı – ön ödemeli doğalgaz sayacı kullanan tüketicilerin cezalandırıldığını ileri süren Çakar, ”Buna göre, tüketicinin peşin olarak aldığı doğalgazın bir kısmına daha sonra gelen zam oranında el konulacak ve tüketiciye verilmeyecek. EPDK’nın bu Yönetmeliği Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna, Borçlar Kanununa ve diğer ilgili yasalara aykırıdır” dedi.

CUMHURBAŞKANINA ÇAĞRI

EPDK’nın doğalgaz firmalarının isteğine göre hareket ettiğini ileri süren Çakar şöyle devam etti: ”EPDK, tüketici haklarını ayaklar altına almıştır. Zaten, doların artışıyla birlikte konutlarda kullanılan doğalgaza şimdiden yüzde 9 zam gelmiştir.

Görülüyor ki, doların artışı bugünkü hızıyla devam ederse bundan sonra doğalgaza yağmur gibi zam yapılacaktır. EPDK Yönetmeliğinin iptali için dava açılacaktır.

Tüketiciler olarak başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanına ve Ticaret Bakanına sesleniyoruz; hukuka ve yasalara aykırı olan bu Yönetmelik ve uygulamayı kaldırınız, durdurunuz.”    

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X