Erbil’deki silahlı saldırıya Ankara’dan tepkiler

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Erbil’deki saldırıyla ilgili olarak, “Faillerin bulunması için çalışma başlatıldı. Bu hain saldırıyı yapanlara gereken cevap verilecektir” açıklaması yaptı.

Erbil’deki silahlı saldırıya Ankara’dan tepkiler

Erbil’deki saldırıyla ilgili Türkiye’den ilk tepki geldi. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Erbil’deki menfur saldırıda hayatını kaybeden konsolosluk çalışanımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Faillerin bulunması için çalışma başlatıldı. Bu hain saldırıyı yapanlara gereken cevap verilecektir” ifadelerini kullandı.

ÇELİK: HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Twitter’dan yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: 

“Erbil Başkonsolosluğumuzun bir görevlisinin Başkonsolosluğumuzun dışında uğradığı silahlı saldırı neticesinde şehit olduğunu öğrendik. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ailesinin ve milletimizin başı sağolsun.

Dünyanın her yerinde milletimizin talimatlarını yerine getirmek için fedakarca çalışan görevlilerimiz var. Barış içinde bir dünya için ve ülkemizin insanlığa mesajını hayata geçirmek için fedakarca çalışıyorlar.

Ülkemizin çıkarlarını korumak ve dünyaya mesajını hayata geçirmek için gayret ediyorlar. Bu uğurda lanetli saldırılara uğrayıp şehadet mertebesine erenleri hiçbir zaman unutmayacağız. Rahmet diliyoruz.”

Erbil’de restorana düzenlenen saldırıda bir Türk Başkolosluk çalışanı şehit oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X