Erdem: ‘Yeni Nesil Nilüfer’ geliyor

CHP Nilüfer Belediye Başkan adayı Turgay Erdem, düzenlediği toplantıyla yeni dönemde hayata geçirmeyi hedeflediği projeleri kamuoyuna açıkladı.

Erdem: ‘Yeni Nesil Nilüfer’ geliyor

Toplantıya CHP Bursa milletvekilleri, Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, İYİ Parti İl Başkanı Yahya Bahadır, Millet İttifakı belediye başkan adayları, CHP ve İYİ Parti Nilüfer İlçe Başkanları, sivil toplum örgütleri, meslek odalarının temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

“KATILIMCI BELEDİYECİLİK VURGUSU”…

ProJelerini sunumla anlatan Erdem, Büyükşehir Belediye Başkanı olacağına yürekten inandığı Mustafa Bozbey ile birlikte Nilüfer’i ülkenin en yaşanabilir kentlerinden biri haline getirmeyi başardıklarını söyledi. Katılımcı belediyecilik anlayışıyla Nilüfer’i insani gelişmişlik endeksinde 5. sıraya taşıdıklarını vurgulayan Erdem, “Bu anlayış doğrultusunda Nilüfer’de daha çok park, daha çok yeşil alanlar oluşturup, daha çok nefes alabileceğiz.

Daha çok ses, katılım ve demokrasi, daha çok müzik, tiyatro ve sanatı Nilüfer’de yaşayıp, yaşatacağız. Nilüfer’i, daha neşeli çocuklar, özgür gençler ve daha mutlu insanların yaşadığı bir kent haline getireceğiz’ dedi.  

“UYGULANABİLİR PROJELER”

Yeni dönemde Nilüfer’i daha aydınlık yarınlara taşıyacaklarının altını çizen Erdem, “Projelerimizin en temel özelliği uygulanabilir ve sürdürülebilir olmaları. Kentin altyapı, imar planları oluşturulması, çöplerin toplanması gibi hizmetler artık belediyeciliğin rutinleri. Bizim için asıl önemli olan şey ise yaşayanların görüş, öneri ve talepleri doğrultusunda Nilüfer’i geleceğe taşıyabilmektir.

‘Yeni Nesil Nilüfer’i iyi tarım, sağlıklı gıda, daha yeşil, daha çok nefes, daha çok sevgi ve yaşam hakkının da başkenti yapacağız” diye konuştu. Erdem’in hayata geçirmeyi planladığı projelerin başlıkları şöyle: Çocuk Sokağı, Tohumdan Fidana, Belediye Meclisi Gençlik Komisyonu, Kod Atölyeleri, Ücretsiz Wı-Fı İstasyonları, Bilim Merkezi, Görükle Kültürevi, Ekolojik Koridorlar, Ekolojik Yaşamevi, Ayvalıdere Rekreasyon Projesi, Can Dostu Doğal Yaşam Alanı, Konaklı Ekolojik Tarım Modeli, Adım Adım Kazan, Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi, İhsaniye Kültür Merkezi, Balkan Kültür Merkezi Ve Yüzme Havuzu, Beşevler Meydanı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X