Erdoğan, Dünya Kadınlar Günü için kamera karşısına geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile kameralar karşısına geçtiği bir video paylaştı.

Erdoğan, Dünya Kadınlar Günü için kamera karşısına geçti

Erdoğan’ın Twitter üzerinden paylaştığı videoda Orhan Gencebay, Hülya Koçyiğit, Kenan İmirzalioğlu, Engin Altan Düzyatan, Fatih Terim, Slaven Bilic, Burcu Esmersoy; futbolcular Demba Ba, Wesley Sneijder, Burak Yılmaz ve Moussa Sow gibi ünlü isimler yer alıyor. Erdoğan videoya ayrıca, “”Bir anne, bir eş, bir evlat, bir kardeş, komşu, arkadaş olan kadın, hepsinden önce bir insandır. Kadına kalkan her el, tüm insanlığa kalkmıştır. Kadının onuruna, haysiyetine yönelik her türlü saldırı, tüm insanlığa yapılmıştır. Dünyanın pek çok ülkesinde, inançları ve özgürlükleri uğruna her türlü çileye göğüs geren tüm kadınları selamlıyorum. Bütün kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” notunu düştü.

CUMHURBAŞKANI’NDAN KADINLAR İÇİN SÖZ: ÖZEL TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Biliyorsunuz bazı konuları yakından takip ediyorum. Örneğin sigara gibi. Bundan böyle kadına şiddeti de ayrıca özel olarak takip ediyorum. Bakanlığımızca yapılan çalışmaları bizzat kuracağım ekiple takip edeceğim. İnsana karşı şiddete de karşıyız. Kadına yönelik şiddeti inancı ile kültürü ile geleneği töresi ile meşrulaştırmaya çalışan herkes kendini kandırıyor. Aynı şekilde kimse de sözde kadın hakları savunuculuğu adı altında bu yanlışları aile kurumuna yüklemeye kalkmasın. Aile kurumu ile ilgili var olan sorunlu alışkanlıklar elbette giderilmelidir fakat unutulmamalıdır ki doğru alışkanlıkların yerleştirilmesi için dayanacağımız en güçlü yapı ailedir. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün bunun için bir fırsat olduğu, yapılanlar için de tövbe vesilesi olmasını temenni ediyorum. Tabi bir kez daha bütün kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Bir kez daha kadına şiddet insanlığa ihanettir diyorum. Bu vesile ile özellikle hafta içinde ebediyete uğurladığımız bir bayan yol arkadaşımızı burada anmadan edemeyeceğim. Emine Nalbantoğlu kardeşime Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim cennetiyle cemali ile inşallah müşerref kılsın.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X