Erdoğan: Hepsinin kökünü kazıyana kadar yolumuza devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “PKK ile FETÖ’nun, DEAŞ ile DHKP-C’nin bizim nezdimizde bir farkı yoktur. Hepsi de ülkemizin, milletimizin devletimizin düşmanıdır. Öyleyse hepsinin de kökünü kazıyana kadar, azimle, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

Erdoğan: Hepsinin kökünü kazıyana kadar yolumuza devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, 81 ilin valisini kabulünde yaptığı konuşmaya “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne, milletin evine, bu gazi mekana hoşgeldiniz” diyerek başladı.

‘Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum’

Valilerin şahsında tüm vatandaşları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminde ebediyete uğurladığımız şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize Rabb’imden şifalar diliyorum. Bu vesileyle eski Antalya Milletvekili, Ulaştırma Bakanı Ahmet Denizolgun’a Allah’tan rahmet temenni ediyorum.” diye konuştu.

“Büyük bir sorumluluk üstlenmiş bulunuyorsunuz”

Valilerin bu kadim geleneğin 81 ildeki en üst düzey temsilcileri olarak çok büyük bir sorumluluk üstlendiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Valiliklerimiz ve bağlı birimleri devletin, hükümetin o şehirdeki tutan eli, yürüyen ayağı, gören gözü, duyan kulağı, hisseden kalbi konumundadır. Şayet valiliklerimiz bu görevlerini hakkıyla yerine getiremezlerse tıpkı bu uzuvlardan birini kaybeden insanın engelli durumuna düşmesi gibi devlet çarkı da teklemeye, aksamaya başlar.

Valilik bir icraat makamıdır. Dolayısıyla hiçbir mazeretin başarılı icraatın yerini tutmayacağı yerlerin başında gelir. Hayat günün 24 saati, haftanın 7 günü, yılın 365 günü kesintisiz sürdüğüne göre valiliklerimizin hizmetlerinin de aynı esasa göre yürütülmesi gerekir. Valilerimizin de aynı anlayışla çalışması şarttır. Sizler devleti temsil ediyorsunuz ama sabah 9, akşam 6 mesaisi yapan o klasik devlet memuru anlayışıyla asla çalışamazsınız. Memurun sorumluluğu size karşıdır, sizin sorumluluğunuz ise bütünüyle millete karşıdır. Millete hizmetin saati, mekanı, sınırı olmaz. Türkiye son 200 yıldır pek çok şeyi kaçıran, geriden takip eden bu yüzden de büyük bedeller ödeyen bir ülkedir. Biz 14 yıldır Türkiye’yi bu kısır döngüden çıkartıp takip eden değil takip edilen bir ülke haline getirmenin mücadelesini veriyoruz. Sizlerden de bu hedefe uygun çalışmalar, başarılar bekliyorum.”

“Hepsinin de kökünü kazıyana kadar yolumuza devam edeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “PKK ile FETÖ’nun, DEAŞ ile DHKP-C’nin bizim nezdimizde bir farkı yoktur. Hepsi de ülkemizin, milletimizin, bayrağımızın, vatanımızın, devletimizin düşmanıdır. İşte bunları 15 Temmuz’dan sonra çok daha açık ve net gördük, yaşadık. Öyleyse hepsinin de kökünü kazıyana kadar, azimle, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Tek fert kalıncaya kadar, şahsım için söylüyorum, bu mücadeleyi sürdüreceğim. Bu can bu tende olduğu sürece bu mücadeleyi sürdüreceğim.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “(Fetullahçı Terör Örgütü) Belediye başkanlığımdan bu yana tanıdığım bu örgüt, ne yazık ki bizlere ihanet etmiştir, vatana ihanet etmiştir. İşte 1999, ondan sonra da kaçıp gitmiştir. Bölücü terör örgütünün başı buraya teslim edilirken, o da buradan malum yere gitmiştir, Pensilvanya’ya.” diye konuştu.

Yurt dışındaki FETÖ okulları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dün Bakanlar Kurulu toplantısında hemen bir düzenleme yapalım, Bakanlar Kurulu kararı ile olursa öyle yapacağız, veyahut da KHK içerisine sokup, dünyadaki bizim bilgimiz dışında nerede ‘Türk’, ‘Türkiye’ ünvanı varsa bunların hepsini yasaklamamız lazım. Hemen dışişleri bakanlıklarına bunları bildirelim ve o ülkelerin yönetimlerine bunu bildirmek suretiyle bir daha bu ünvanların yasaklanmasını isteyelim. Çünkü bunun üzerinden prim yapmaya çalışıyorlar, hala bu mevcut.” dedi.

Fırat Kalkanı Harekatı

Erdoğan, “Şu anda Cerablus’ta artık DEAŞ diye bir şey kalmadı. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Rai’de aynı şekilde. Orada da adımlarımızı attık, orada da yürüyoruz. Devam edeceğiz. Nereye kadar? Onu da açıklamaya gerek yok, bizim de kendimize göre bir planımız var. Bu plan nedir? Bu plan, Türkiye’nin sınırlarını güvence altına alma planıdır. Biz bir terör koridorunun oluşturulma gayretlerine ‘evet’ diyemeyiz. Hem burada diplomatik görüşmelerimizi yaptık, yapacağız ama bir diğer taraftan da biz bu sınırlarımızı terör koridoru olmaktan çıkartıp, bir barış koridoru haline getireceğiz. Bizim Suriye’nin topraklarında zerre kadar gözümüz yok.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekatı’na ilişkin şunları söyledi:

“Neymiş efendim ‘Uluslararası hukukta o ülkenin hükümeti sizi çağırmazsa oraya giremezsiniz.’ Kusura bakmasınlar. Biz asıl o ülkenin sahipleri olan halkın davetine icabet ediyoruz. Zaten o ülkenin yönetimi zalim. 600 bin insanı öldüren bir katilden mi izin alacağız? Türkiye’nin Suriye operasyonlarının hiç unutulmayan ve hesap edilmeyen bir şekilde hızlı ve başarılı yürümesi, dünya kamuoyunun bölgeye bakışını da değiştirdi. Bundan sonra bölgede Türkiye’nin içinde olmadığı, Türkiye’nin rızasının alınmadığı hiçbir senaryonun devreye sokulması mümkün değildir.”

Kamu çalışanlarının görevden alınması

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerek FETÖ gerekse PKK terör örgütüyle mücadelenin önemli bir boyutunu da bunların kamu görevlileri içindeki uzantılarının tasfiyesi oluşturuyor. FETÖ konusunda ilan ettiğimiz olağanüstü hal çerçevesinde süratle birtakım adımlar attık, atmaya devam ediyoruz. Aynı süreci PKK terör örgütünün kamu kuruluşları içindeki destekçileriyle ilgili de yürütmeye başladık. Sizlerden ricam, bulunduğunuz illerde bu konuda kararlı ve dikkatli çalışmalar yapmanızdır. Benim tavsiyem şu, sizlerden memurları açığa alma noktasında bir yarışa girmenizi istemiyorum sadece adil davranmanızı istiyorum. Çünkü bizim değerlerimizde zulüm yoktur, adil davranalım, zulmedenleri yerinden alalım.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X