Erdoğan: İki hafta içinde sonuç çıkmazsa kendi planımızı uygularız

Akademik Yılı Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile Suriye’de güvenli bölge çalışmalarına da değinen Erdoğan, “İki hafta içinde buradan bir sonuç çıkmazsa kendi hareket planlarımızı devreye sokacağız” ifadelerini kullandı.

Erdoğan: İki hafta içinde sonuç çıkmazsa kendi planımızı uygularız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek 2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, ABD ile Suriye’de güvenli bölge çalışmalarına da değinen Erdoğan, şunları söyledi:

“Dün Putin ve Ruhani ile Astana platformunun beşinci zirvesini gerçekleştirdik. Suriye’deki insani ve siyasi kriz konusunda önemli kararlar aldık. En önemli kararlardan biri Anayasa Komitesi üyelerinin onaylanmasıdır. Komitenin oluşumundaki tüm pürüzler giderildi. İdlib’deki sıkıntılı durumun giderilmesi için görüş birliğine varıldı. İfade ettiğimiz gibi iki hafta içerisinde sonuç çıkmazsa kendi hareket planlarımızı devreye sokacağız. Avrupa ülkelerinden İdlib ve Fırat’ın doğusu konusunda güçlü bir destek bekliyoruz. Laf bizi doyurmuyor. İcraat bekliyoruz. Şu anda bizler 3.6 milyon mülteciyi ülkemizde ağırlıyoruz. Dünyada bunnu benzeri yok. Batı da bunun benzerini yapması lazım. İdlib’de bunu yapmazsak bu yükü kaldıramayacağımızı açıkça söylüyoruz. Buraya güvenli bölgenin derinliğine bağlı olarak 2.6 milyon Suriyeli sığınmacıyı yerleştirebiliriz. Türkiye olarak kendi güvenliğimiz ve Suriyeli kardeşlerimizin geleceği için ilkeli tutumumuzu devam ettirmekte kararlıyız. “

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X