Erdoğan ile Trump NATO zirvesinde bir araya geldi

Londra’da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi aile fotoğrafı çekilmesinin ardından başladı. Ana oturumun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump, 30 dakika süren bir görüşme yaptı.

Erdoğan ile Trump NATO zirvesinde bir araya geldi

Londra’da yapılan NATO Liderler Zirvesi başladı.

Liderler öncesinde bir araya gelerek aile fotoğrafı çektirdi.

Fotoğrafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en ön sırada, ABD Başkanı Donald Trump’la yan yana yer aldı.

Ana oturumun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya geldi. 

Basına kapalı gerçekleşen görüşme yarım saat sürdü.

Zirvede NATO topraklarına yönelik terörizm dahil tüm tehdit ve imtihanlar karşısında birlik ve dayanışma içinde hareket edilmesiyle Avrupa-Atlantik ahenginin öneminin teyit edilmesi planlanıyor.

Zirvede ayrıca ittifakın güncel güvenlik ortamı karşısındaki adaptasyonuna yönelik çalışmalarda kaydedilen ilerlemelerin de ele alınması, bu minvalde liderlerce örgütün 2020’li yıllara hazırlanması hususunda yönerge verilmesi öngörülüyor.

Zirvenin sonunda “Londra Bildirisi”nin kabul edilmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zirve çerçevesinde katılımcı bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla görüşme gerçekleştirmesi de planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma günü yaptığı açıklamada Macron’un “NATO’nun beyin ölümü gerçekleşmiştir” sözlerine tepki göstererek, “Önce sen kendi beyin ölümünü bir kontrol ettir. Bu ifadeler senin türündeki beyin ölümü gerçekleşmiş olanlara yakışır. NATO’ya karşı yerine getirmen gereken vecibelerini yerine getirmiyorsun.” ifadelerini kullanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X