Erdoğan’dan iki kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Suriye” meselesi için yapılacak “Üçlü Zirve” öncesi Tahran’da Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile bir araya geldi.

Erdoğan’dan iki kritik görüşme

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak “CAN” ile TSİ 11.30’da İran’ın başkenti Tahran’a geldi.

Erdoğan’ı, Mehrabad Uluslararası Havaalanı’nda İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Muhammed Şeriatmadari, İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi Protokol Müdürü Sadık Abdullahi, İran’ın Ankara Büyükelçisi Mouhammad Ebrahim Taherian Fard ve Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin karşıladı.

1-127.jpg
Erdoğan ile Ruhani ‘Üçlü Zirve’ öncesi baş başa görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi”ne katılmak üzere İran’ın başkenti Tahran’a geldi. Erdoğan’ın İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile baş başa görüşmesi başladı.

2-093.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin “Suriye” meselesi için yapılacak Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi öncesinde bir araya geldi.

Baş başa görüşmenin basına açık bölümünde Başkan Erdoğan, sözlerine besmeleyle başladı.

“Tahran’da önemli bir görüşmeyi gerçekleştireceğiz”

Erdoğan, “Bugün gerçekten çok önemli ve anlamlı bir gün. Günlerden de cuma. Soçi ve Ankara’dan sonra Tahran’da önemli bir görüşmeyi gerçekleştireceğiz.” ifadesini kullandı.

Ruhani de Başkan Erdoğan’ı ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti. 

Daha sonra görüşme basına kapalı şekilde devam etti.

45 dakika sürdü

İran Liderler Konferans Salonu’nda Ruhani’nin ev sahipliğinde Suriye meselesi için yapılacak Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi öncesi gerçekleşen baş başa görüşme 45 dakika sürdü.

Görüşmeye Türk heyetinden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile MİT Başkanı Hakan Fidan da iştirak etti.

Erdoğan-Putin görüşmesi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, “Suriye” meselesi için yapılacak Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi öncesi bir araya geldi.

İran Liderler Konferans Salonu’nda, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin ev sahipliğinde Suriye meselesi için yapılacak Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi’ne iştirak edecek olan Başkan Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin zirve öncesi bir araya geldi.

Görüşmede Türk heyetinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da hazır bulundu.

Rus heyetinde de Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ile Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov yer aldı. 

Tokalaşarak poz verdiler

Erdoğan ve Putin, ikili görüşmeleri öncesi basın mensuplarına tokalaşarak poz verdi. Görüşmenin başında Erdoğan ve Putin’in samimi sohbeti ve gülüşmeleri dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, görüşmenin yapıldığı salonda Rusya Devlet Başkanı Putin’i beklerken, Kremlin Dış Politika Danışmanı Uşakov ile sohbet etti. Aynı anda Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nın da Rus meslektaşı Lavrov ‘la sohbet ettiği gözlendi.

Erdoğan-Putin-Ruhani bir araya gelecek

Ruhani’nin ev sahipliğinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de hazır bulunacağı Suriye meselesi için yapılacak “Üçlü Zirve”ye iştirak edecek Başkan Erdoğan, ardından İran Liderler Konferans Salonu’ndaki ortak basın toplantısına katılacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X