Erdoğan’ın Kaşıkçı açıklamaları ABD basınında

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili dünkü grup toplantısında yaptığı açıklamalar ABD basınında yer buldu.

Erdoğan’ın Kaşıkçı açıklamaları ABD basınında

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili yaptığı açıklama ABD medyasında geniş yer buldu.

Kaşıkçı’nın yazarları arasında bulunduğu Washington Post gazetesi, ana sayfasında, Erdoğan’ın konuşmasına geniş bölüm ayırarak, “Türkiye Cumhurbaşkanı, Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinin planlı olduğunu söyledi ve Suudi şüphelilerin iadesini istedi” başlığını kullandı. 

Haberde, “Erdoğan’ın konuşması, Suudi Arabistan’ın Kaşıkçı’nın konsoloslukta çıkan bir arbede sonucu öldüğü açıklamasını yalanladı.” değerlendirmesinde bulunuldu. 

New York Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını, “Erdoğan, Suudilerin Kaşıkçı’nın Türkiye’de öldürülmesini planladığını söyledi.” başlığıyla verdi.  Gazete, “Erdoğan’ın bu davanın peşini bırakmaya niyeti olmadığını gösteren bu konuşma, uluslararası bir coşku uyandırdı.” ifadesi kullanıldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X