Erkekliğe ilk adımı Büyükşehir ile attılar

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen sünnet şöleninde 17 ilçede belirlenen ve aralarında ülkelerindeki savaştan kaçan Suriyeli ve Türkmenlerin de bulunduğu toplam bin çocuk erkekliğe ilk adımını attı.

Erkekliğe ilk adımı Büyükşehir ile attılar

Bursa genelindeki 17 ilçede çeşitli nedenlerle bugüne kadar çocuklarını sünnet ettirme imkanı bulamayan aileler ile ülkelerindeki savaştan kaçıp Bursa’ya sığınan Suriyeli ve Türkmen aileler, okullar açılmadan önce Büyükşehir Belediyesi sayesinde çocuklarının ilk mürüvvetini görme imkanı buldu. Tüm ilçelerde belirlenen toplam bin çocuk için Merinos Park’ta şölen havasında bir tören düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin da katıldığı şölen Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu güzel dinin mensubu olmak, güzel peygamberin ümmeti olmanın önemli bir ayrıcalık olduğunu hatırlattı. Sünnet cemiyetlerinin de Türk milletinin en önemli geleneği olduğunu kaydeden Altepe, ecdat kültürünü sürdürmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

​Bu geleneği sadece Bursa’da değil, tüm Osmanlı coğrafyasında yaşatma gayretinde olduklarının altını çizen Altepe, “İş adamlarımızın sponsorluğunda Balkanlar’da bugüne 17 bin çocuğumuzu sünnet ettirdik. Bursa’yı spor yatırımları, altyapı ile tarihi ve kültürel miras çalışmalarıyla örnek bir kent haline getirirken, insan odakları sosyal projelerimizi de hız kesmeden sürdürüyoruz. İşte sünnet şölenleri de bu faaliyetlerden sadece birisi. Bugün bin çocuğumuz erkekliğe ilk adımını atıyor. Destek veren herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza ‘geçmiş olsun’ diyor, tahsil ve iş hayatlarında kendilerine başarılar diliyorum. Ailelere de çocuklarının mürüvvetlerini görmelerini temenni ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Daha sonra sünnet çocuklarına hediyelerini veren Altepe, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinlik, mehter konseriyle devam etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X