`Ermenistan helikopteri hava sahamızı ihlal etmişti`

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni işgali altında bulunan topraklarda yapılan tüm uçuşların Azerbaycan hava sahasının ihlali anlamına geldiğini ve benzer durumlarda hedeflerin vurulacağını açıkladı.

`Ermenistan helikopteri hava sahamızı ihlal etmişti`
Bakanlık, Azerbaycan Hava Savunma Kuvvetleri tarafından dün düşürülen Ermenistan helikopterinin Erivan yakınlarındaki “Erebuni” askeri havaalanında konuşlandırılan 15. helikopter birliğine ait olduğu bildirildi.
 
Ermenistan’ın, düşürülen helikopterin Yukarı Karabağ Ermeni yönetimine ait olduğu yönündeki iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, üç pilotun da Ermenistan vatandaşı olduğu bildirildi.
 
Helikopterin, işgal altındaki Azerbaycan topraklarında yapılan askeri tatbikata katıldığı ve Azerbaycan mevzilerine ateş açtığı vurgulanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
 
“Provokatif eylemlerde bulunan helikopter, askerlerimiz tarafından vurularak düşürülmüştür. Uluslararası kurallar ve Uluslararası Sivil Havacılık Kurumunun kararları gereği işgal altındaki Yukarı Karabağ’da yapılan uçuşları hava sahası ihlali olarak değerlendiriyoruz. Benzer hallerin tekrarlanması durumunda, elimizdeki modern silahlarla ihlal yapan hedefleri imha edeceğiz.”
 
Rusya’dan Azerbaycan ve Ermenistan’a çağrı
 
Moskova’da düzenlenen haftalık basın toplantısında konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandır Lukaşeviç, Dağlık Karabağ bölgesinde Ermeni askerlerinin ölmesiyle sonuçlanan olaydan derin endişe duyduklarını söyledi.
 
Lukaşeviç, “Tarafları gerilimi tırmandıracak adımlardan uzak durmaya çağırıyoruz. Azerbaycan ve Ermenistan yönetimlerine Karabağ sorununu barışçıl yollardan çözmeleri yönünde Soçi, Newport ve Paris’te aldıkları kararların sorumluluklarını hatırlatıyoruz” ifadesini kullandı.
 
Dün, Ermenistan ordusuna ait bir Mi-24 tipi helikopter, saldırı girişiminde bulunduğu için iki ülke arasındaki cephe hattında Azerbaycan askerlerince düşürülmüştü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X