Ersun Yanal’dan kupa uyarısı

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Ziraat Türkiye Kupası’nda karşılaşacakları Aksihar Belediyespor maçı öncesi oyuncularını uyardı.

Ersun Yanal’dan kupa uyarısı

Yarıştıkları 3 kulvarda her maça tek tek konsantre olmaları gerektiğini vurgulayan deneyimli teknik adam, gruptan lider çıkmayı garantilemeleri için en az 1 puana ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 5. hafta maçında sahasında konuk ettiği Keçirörengücü ile golsüz berabere kalarak gruptan çıkma şansını Akhisar Belediyespor ile oynayacağı son maça bırakan rakibi karşısında kazaya uğramak istemiyor. Grupta oynadığı 5 maçta 2 galibiyet ve 3 beraberlik alarak 9 puan toplayan Karadeniz ekibi, Akhisar’ı karşısında puan yada puanlar alarak konumunu risk altına sokmak istemiyor. Matematiksel olarak bir üst turu genişletilememiş olan Trabzonspor, bu karşılaşmadan galibiyet veya beraberlik alması halinde bir üst tura çıkacak. Müsabakadan farklı bir sonuç çıkması haline ise averaja bakılacak ve hangi takımın üst turda mücadele edeceği belirlenecek. Keçiörengücü ve Manisasspor takımlarının kendi aralarında yapacağı maçın sonucu da Akhisar Belediyespor ve Trabzonspor’u etkileyecek.

Spor Toto Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 3 gün ara ile maç yapan Trabzonspor’da teknik direktör Ersun Yanal, üst üste oynanan maçların yanı sıra transfer çalışmaları arasında oyuncularını motive etmek için yoğun bir çaba harcıyor. Her müsabakanın kendileri açısından ayrı bir öneme sahip olduğuna vurgu yapan Yanal, oyuncularından yaşanan değişimlere uyum sağlamaları için daha çok özverili olmalarını istedi. 3. hedefi kovaladıklarını belirten Yanal, Akhisar Belediyespor’un iyi bir takım olduğuna dikkat çekerek, kupada bir üst turu garantilemeleri adına rakip karşısında sahadan puan yada puanlarla ayrılmaları gerektiğini belirtiyor.

AKHİSAR BELEDİYESPOR İLE TRABZONSPOR 7. RANDEVULARINA ÇIKIYORLAR

Akhisar Belediyespor ile Trabzonspor yarın Manisa 19 Mayıs Stadyumunda oynayacakları maçla birlikte 7.kez karşı karşıya gelecekler. İki takım arasında bugüne kadar 5 lig maçı 1’de Ziraat Türkiye Kupası maçı oynandı. Söz konusu karşılaşmalarda bordo-mavili takım 1 galibiyet elde ederken Akhisar Belediyespor ise 3 galibiyet elde etti. 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. İki takım arasında Trabzon’da oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçı golsüz beraberlikle sonuçlanmıştı.

TRABZONSPOR’UN DEPLASMANDA GALİBİYETİ YOK

Trabzonspor’un, Ziraat Türkiye Kupası’ndaki rakibi Akhisar Belediyespor karşısında şansı pek tutmuyor. Bordo-mavililer deplasmanda oynadığı maçlarda rakibi karşısında galip gelemedi. Bordo mavililer, deplasmanda 3-0, 1-0 ve 1-1’lık sonuçlarla sahadan ayrılarak rakibine üstünlük sağlayamadı. İki takım arasında oynanan maçlarda Karadeniz ekibi 6 gol atarken kalesinde ise 10 gol gördü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X