Esence sahilleri artık tertemiz

Bursa Büyükşehir Belediyesi, mücavir alan sınırlarına yeni dahil olan Mudanya’nın Esence Mahallesi’nin en önemli sorunlarından olan sahillerdeki kirliliğin önüne geçti.

Esence sahilleri artık tertemiz
Bursa’nın daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent haline gelmesi yönündeki yatırımlarını Büyükşehir sınırlarına sonradan dahil olan bölgelerde de yoğunlaştıran Büyükşehir Belediyesi, deniz kıyısındaki yerleşim yerlerinin önemli sorunlarından olan sahillerin temizliği çalışmaları kapsamında Esence sahillerini temizledi. Bursa ve Mudanya’nın en fazla sofralık zeytin üretiminin yapıldığı Esence’de sulama suyu ihtiyacını karşılayarak üreticinin yüzünü güldüren Büyükşehir Belediyesi, bu kez de bugüne kadar ihmal edilen Esence sahillerini, Kurban Bayramı öncesi özlenen temiz görünümüne ve güzelliğine kavuşturdu.
 
Büyükşehir Belediyesi, daha önce yapılan hatalı imalatlar nedeniyle sahilde yaşanan kirliliği kısa sürede çözüme kavuşturdu. Bursalıların Eşkel olarak bildiği Esence sahilleri, Kurban Bayramı öncesinde temizlendi.
 
Büyükşehir Belediyesi Sahil Hizmetleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından Mudanya Esence Balıkçı Barınağı’nın kıyısındaki plajda yapılan çalışmalar kapsamında, 100 kamyon malzeme çıkarıldı, kıyı, rıhtım betonu ile karanın birleştiği kısımdan başlayarak doğal yapısına uygun hat ve eğimde temizlendi.
 
SAHİL PIRIL PIRIL
 
Mudanya Eşkel Sahillerinde yaşanan kirlilik Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin söz verdiği gibi kısa sürede çözüldü. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, konunun çözümü için Esence Balıkçı barınağını yapan Ulaştırma Bölge Müdürlüğü ile irtibata geçti, ardından Bölge Müdürü ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından yerinde inceleme yapıldı. Yapılan incelemede, Mudanya Esence Balıkçı Barınağı’nın 2011 yılında tamamlanmasından sonra barınak içinde oluşan kumlanma neticesinde su seviyesinin düştüğü gözlemlendi. Ayrıca bölgede ciddi bir yosunlaşma olduğu tespit edildi. Deniz yüzeyinden mahalli imkanlarla kıyıya çekilen yosunların bu kez kıyıda ciddi bir kirlilik haline dönüştüğü belirlendi. Yapılan incelemelerin ardından öncelikle kıyının temizlenmesi gerekliliğine karar verildi ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından bölgede temizlik tamamlandı, plaj eski temiz ve doğal haline kavuştu. Ayrıca Mudanya Esence Balıkçı Barınağı’nın deniz dibinde biriken kum Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile yapılacak ortak çalışma ile denizden tarama suretiyle alınacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X