Eşinin Facebook şifresini değiştiren kocaya…

Z.Ç., elektronik posta adresiyle facebook adresine giremeyince savcılığa başvurdu.

Eşinin Facebook şifresini değiştiren kocaya…
Z.Ç., şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrı yaşadığı 26 yaşındaki kocası B.Ç.’nin Facebook adresine girerek şifresini rızası ve bilgisi dışında değiştirdiğini, erişimini engellidiği iddiasıyla şikayetçi oldu.
 
Şikayet üzerine B.Ç. hakkında 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘bilişim sistemindeki verileri bozmak, yok etmek, değiştirmek ve erişilmez kılmak’ suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemi ile 18 Aralık 2013 günü dava açıldı.
 
Adana doğumlu olduklarını belirten ve suçlamaları kabul etmeyen B.Ç., 2010 yılında evlendiği eşiyle geçimsizlik nedeniyle 2012 yılından itibaren ayrı yaşamaya başladığını söyledi. Şimdi başka bir kentte yaşayan B.Ç., 24 Ocak 2013 günü de eşi için boşanma davası açtığını belirtti. B.Ç., elektronik posta adresiyle facebook sosyal paylaşım sitesindeki şifreyi değiştirmediğini ifade ederek beraatine karar verilmesini istedi. B.Ç. ‘bilişim sistemindeki verileri bozmak, yok etmek, değiştirmek ve erişilmez kılmak’ suçundan beraat etti.
 
Hazırlanan gerekçeli kararda, özetle şöyle denildi:
 
“Şikayetçi Z.Ç. elektronik posta adresiyle facebook sosyal paylasım sitesinin şifresini sanığa birlikte yaşadıkları dönemde kendisinin verdiği, sanığın da sikayetçinin rızası ve bilgisi dahilinde bu şifreyi kullanarak 01.09.2012. 29.01.2013, 28.03.2013 günleri cep telefonu ile erişim sağladığı, aynı adreslere sikayetçinin kardeşi M.Y.’nin de erişim sağlandığı dikkate alındığında sanığın erişimi engellediği hususunda hakkında iddiadan başka mahkumiyetine yeter derecede, yasal, inandırıcı ve kesin deliller elde edilemediği, sikayetçinin adreslerine erişimin kardeşi M.Y. tarafından da engellenmiş olabileceği, sanık B.Ç.’nin bir bilişim sistemindeki verileri bozduğu, yok ettiği, değiştirdiği ve erişilmez kıldığı hususunun sabit olmaması nedeniyle beraatine karar verildi.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X