‘Eşitlik’ çağrısı

Global Compact Türkiye Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubuna bağlı Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen ‘Gücümüz Eşitliğimiz Zirvesi’ dün Podyum Davet’te gerçekleştirildi.

‘Eşitlik’ çağrısı

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Global Compact Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Cesur, zirvenin açılışındaki konuşmasında, Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu’nu bundan 3 yıl önce kurmaya karar verdiklerini söyledi. Cesur, ‘’2016 yılından beri yaklaşık 31 firmayla birlikte bu yolculuğumuz devam ediyor. Üç yılda güzel çalışmaları hep birlikte yaptık” dedi. Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) Başkanı Oya Eroğlu, dünya nüfusunun yarısının kadın olduğunu hatırlatarak, ‘’Buna karşın kadınların ekonomik yaşama katılımları, toplumsal ve ekonomik kalkınmadan faydalanma düzeyleri maalesef ki nüfusla aynı oranda değil. Amacımız bu platformda sizlerinde desteğiyle eşitliği sağlamak adına farkındalık oluşturmak” diye konuştu. Bursa Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BUSİAD) Başkanı Ergun Hadi Türkay ise, ‘’Yaşanan kadın cinayetleri, kadının toplumsal olarak yaşadığı büyük sıkıntılarının sürdüğünün elbette ki göstergesi ama biz umuttan yana olmayı tercih ediyoruz” dedi.

8,5 MİLYON KADIN DAHİL OLMALI

Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü, toplantının ana oturumunda yaptığı konuşmada, kadın iş gücü katılım oranının OECD’ye üye ülkelerin genel ortalaması olan yüzde 63 seviyesine ulaşması için Türkiye’de 8,5 milyon kadının daha iş gücüne dahil edilmesi gerektiğini belirtti. Cinsiyet eşitliğini çalışma hayatının tüm alanlarında sağlamak için özel sektör olarak çalışmaları hız kesmeden sürdürmek durumunda olduklarını vurgulayan Dördüncü, ‘’Bu yolda iş dünyasına nereden başlayacağı ve neler yapabileceğini konusunda yol gösteren en önemli küresel girişimlerinden biri UN Global Compact ve UN Women ortak girişimi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri’dir” dedi. Zirvede ayrıca, Yeşim Tekstil’de kesim operatörü olarak görev yapan Emine Yazbahar, ‘Mavi Yakalı Bir Çalışan Gözünden İş Hayatı’ isimli bir sunum gerçekleştirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X