Eski Bursalılar’ın çok iyi bildiği bir isim: Karamullaoğlu

Temel Karamollaoğlu, Genel Başkanı olduğu Saadet Partisi adına ittifak çağrıları karşısındaki tutumu ve tavrıyla siyasetin gündemine oturan isim oldu. Bu isim Bursa’ya da hiç yabancı değil.

Eski Bursalılar’ın çok iyi bildiği bir isim: Karamullaoğlu

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal bugünkü köşesini Karamollaoğlu ailesinin Bursa ile çok sık kesişen hikayesine ayırdı.

Temel Karamollaoğlu ve Şebip Karamullaoğlu

Kim derdi ki Temel Karamollaoğlu’nun siyasette kilit adam olacağını, cumhur ittifakının tam manasıyla gerçekleşmesi için hayati rol oynayacağını ve her iki blokun da ısrarlı çağrılarına muhatap olacağını…

***

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, MHP, BBP ve Saadet Partisi ile hayata geçirmeye çalıştığı cumhur ittifakıyla topluma, “yerli ve milli ittifak” mesajı vermek istediği çok açık.

Bu noktada Milli Görüş’ün temsilcisi Saadet Partisi’nin karşı blokta yer alması, cumhur ittifakının hesaplarını tersyüz edeceği gibi, CHP’nin öncüsü olacağı ittifaka yöneltilecek ‘gayrimilli’ eleştirilerinin de önünü bugünden kesebilir.

Hele ittifaka İYİ Parti’nin de katılacağını öngörürsek, milliyetçi İYİ Parti ve muhazafakâr Saadet Partisi’yle eklemlenen bir oluşumun, ‘gayrimilli’ eleştirisine göğüs germekte zorlanmayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

O halde Temel Karamollaoğlu’nun cumhur ittifakına katılmakta isteksiz olmasını, Saadet Partisi’nin oy oranından çok daha ileri bir boyutta değerlendirmek gerekir.

***

Ancak Temel Karamollaoğlu, bu süreçte ‘istemezükçü’ değil, aksine CHP ile bile uzlaşabilecek, ılımlı bir siyasetçi görüntüsü verdi topluma.

Temel Karamollaoğlu’nun duruşuna virgül koyup, Bursa ile bağlantısına geçelim.

***

Bursa’nın eskileri çok iyi bilir efsane Emniyet Müdürü Şebip Karamullaoğlu’nu.

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X