Eski İngiliz büyükelçi: Esad kalıcı, barışın

Suriye’de sahada kritik gelişmeler yaşanırken, geçen hafta kanıtlanmamış kimyasal silah saldırısını gerekçe göstererek hava saldırıları düzenleyen İngiltere’nin eski Şam Büyükelçisi Lord Andrew Green’den çarpıcı bir açıklama geldi.

Eski İngiliz büyükelçi: Esad kalıcı, barışın

Green, İngiltere’nin ‘gururunu bir kenara bırakarak‘, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la ilişkileri yeniden tesis etmesi gerektiğini söyledi.

The House dergisine konuşan Green, sahada yaşananlar hakkında “Gerçek şu ki, mevcut Esad rejimi artık kalıcı. İkisi de şu an bölgede kilit oyuncular haline gelen Rusya ve İran’ın sıkı biçimde desteklediği güçleri sahada kararlı ilerleme kaydetti. İsrailliler bile Suriye rejimiyle birlikte yaşamayı uzun zaman önce öğrendi” analizini yaptı.

İngiltere’nin politika değiştirmesi gerektiğini söyleyen Green, “Kendimize gelince; Esad rejimini içgüdüsel olarak reddettikçe Suriye’de mantıklı bir strateji sahibi olamayacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X