Eski siyasetçilerden Bozbey’e destek 

‘Bursa’nın Çağrısı’ adı altında birleşen siyasetin ve sivil toplum örgütlerinin tanınmış isimlerinden, Millet İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’e destek geldi.

Eski siyasetçilerden Bozbey’e destek 

DERYA DEMİR 

Turhan Tayan, Cevdet Yüce, Ertuğrul Yalçınbayır, Fethi Akkoç, Hayati Korkmaz, Hüsamettin Örüç, Korhan Durusoy, Mithat Kırayoğlu, Necati Özensoy, Recayi Coşkun ve Tahsin Bulut’un oluşturduğu platform, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Nilüfer Sahne’de yaptıkları açıklamayla Bozbey’in yanında olduklarını söylediler. 

Duyarlı yurttaşlık için ‘Bursa’nın Çağrısı’ adı altında bir araya geldiklerini kaydeden Eski bakanlardan Turhan Tayan, “İsteğimiz Bursa’mızı ve Türkiye’mizi Cumhriyet’in temel ilkeleri doğrultusunda aydınlık yarınlara taşımak için, Bursa’nın iyi yönetecek ehil ellere geçmesini arzuluyoruz.

Mevcut adayları ve parti programlarını değerlendirdiğimizde Nilüfer’de 20 yıldır belediye başkanlığı yapan Mustafa Bozbey’in başarılı belediyecilik anlayışının bir bütün olarak Bursa’ya yansıtılması ve Bursa’nın gülümsemesi için bu görüşümüzü paylaşma ihtiyacı duyduk” dedi.

Eski bakanlardan Hüsamettin Örüç de, “Belediye başkanlığı gibi ağır sorumluluk isteyen hizmet ağında çok dikkatli ve hassas davranılması lazım. Bozbey’in yaptıklarının yapacaklarının teminatı olması bizi bu tercihe sevk etti” ifadelerini kullandı. SHP’de rol alan Mithat Kırayoğlu da, “Bursa’nın yeniden yaşanabilir olması ve mevcut potansiyelinin ortaya çıkması için doğru ismin Bozbey olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Doğru Yol Partisi’nde yer alan isimlerden Fethi Akkoç da şunları kaydetti: “Bursa’da ilk defa en sağdan en sola kadar siyasi isimler bir araya geldi. Bursa’da vizyonu olan, ileriyi görebilecek bir belediye başkanına ihtiyaç var. Mevcut adayların içinde ise bunu yapabilecek tek isim Bozbey olarak öne çıkıyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X