‘Eskiden ‘biz’dik, şimdi ‘ben’e döndü’

Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç, Habertürk TV’de gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

‘Eskiden ‘biz’dik, şimdi ‘ben’e döndü’

Veyis Ateş’in sorularını yanıtlayan Arınç, Erdoğan için ‘Cumhurbaşkanımız bizim ilk kurucumuz. Belediye başkanlığında başarılı olmuş, siyasette başarılı olmuş liderlik hüvüyetine çok sahip bir insan. Liderlik kolay yetişmiyor.Bu biraz Allah vergisi. Bir kısmı da çalışarak yapılacak şeyler. Tayyip Bey’de bunların hepsi var. Bütün mazlumlar, yetimler, anneler, Erdoğan’ı bu kadar çok seviyorsa ortada bir liderlik vardır’ dedi.

Arınç, “Koalisyonun kurulamamasında sorumlu kim” sorusuna ise “Onu söyleyemem. Söylersem başka yerlere gider” şeklinde yanıt verdi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, AK Parti kongresine katılmamasıyla ilgili soruyu ise “Abdullah Bey’i herhangi biri gibi çağıramazsınız. Miting malzemesi yapamazsınız. Biz dolgu malzemesi değiliz. Dışardan gelenlere bile bizden daha fazla değer verilmiştir. Böyle kıytırık davetlerle bu iş olmaz” diye yanıtladı.

“ABDULLAH GÜL DE BEN DE DOLGU MALZEMESİ DEĞİLİZ”

Abdullah Gül’ün AK Parti’nin kuruluş yıldönümü etkinliklerine çağırılmaması ve Kongre’ye çağrılmasına karşılık katılmayacağını açıklaması yönündeki iki tavrın sorulması üzerine Bülent Arınç, “Bu iki tavrı da saygıyla ve anlayışla karşılıyorum. Bu yaptığı doğrudur. Şunu düşünmemiz lazım, geçen sene 10 Ağustos’ta sayın Cumhurbaşkanımız seçildi. 28 Ağustos’ta da görevi devraldı. Sayın Gül İstanbul’a gitti. Partiyle ilgili herhangi bir görev kendisine tebliğ edilmedi. Ama o da benim gibi, ‘ben AK Partili’yim,, AK Parti’nin hizmetindeyim, koşarım, gelirim’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X