Eskikaraağaç’ta Leylek Festivali

Karacabey’in Eskikaraağaç Mahallesi’nde düzenlenen 14. Uluslararası Leylek Festivali yoğun ilgi gördü. Çeşitli etkinliklerin yeraldığı festivalde renkli görüntüler vardı.

Eskikaraağaç’ta Leylek Festivali

AYHAN FİDAN

Karacabey Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 14. Uluslararası Eskikarağaç Leylek Festivali yoğun ilgi gördü. Haftasonunda gerçekleştirilen festival renkli görüntülere sahne oldu. 

İki gün süren festival halk oyunları gösterileri ile başladı. Bisiklet ve tekne turları, yarışmalar, sihirbaz gösterileri ve geleneksel fener alayı ile devam eden festivalin açılış törenine AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Erol, Prof. Dr. İsmet Arıcı ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Festivale katılanlar, gözlem kulesi ve göle açıldıkları kayıklardan, leylekleri gözlemleme fırsatı buldu. Ayrıca festival boyunca açık olan mahalle sakinlerinin hazırladığı ev yapımı ürünler de satışa sunuldu. Yöresel ürünlere vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, bir de leylek koşusu düzenlendi.

ÇALIŞMALAR SÜRECEK…

Törende konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç Karacabey’in her yönüyle hızla gelişmeye devam ettiğini ve çok stratejik bir konumda yer aldığını belirterek, bölgenin daha da kalkınması için çalışmaların devam edeceğini söyledi. Karacabey’in çok önemli değerlere sahip olduğunu kaydeden Ödünç, Eskikarağaç’ın da bunlardan biri olduğunu belirtti.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ise, “Turizm yatırımlarında ekolojik turizme vurgu yapmıştık. Karacabey’in de bu alanda değerlendirilebilecek ne kadar değeri varsa, hepsini harekete geçirmek için önemli çalışmalara imza atıyoruz. Birçok yerde faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu noktada, yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı Fransizka ve Prof. Dr. İsmet Arıcı çiftine de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Programda konuşan Eskikaraağaç Mahalle Muhtarı Ridvan Çetin de, ‘Leylek Köyü’ Eskikarağaç’a olan ilginin her geçen yıl daha da arttığına dikkat çekerek, uluslararası leylek festivalleri sayesinde mahallenin adının dünyada duyulmasından dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X