Esnaf AVM’lere karşı güçlenecek

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bahri Şarlı’yı ziyaret etti.

Esnaf AVM’lere karşı güçlenecek

Esnafın büyük alış veriş merkezlerine karşı ayakta kalma mücadelesi verdiğini kaydeden Dündar, esnafa güç katacak çalışmalar yürüttüklerini söyledi. 

Esnafın Türk ekonomisinin temel taşı olduğunu ifade eden Başkan Dündar, “Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi, Bursa ekonomisinin kalbinin attığı nokta. Osmangazi Belediyesi olarak bu bölgede yürüttüğümüz çalışmalarla tarihi mirası ayağa kaldırıp gelecek nesillere aktarırken, bölge esnafına da destek sağlamış oluyoruz. Çarşı bölgesinin hareketlenmesi demek Bursa ekonomisinin canlanması demek. Esnafımız büyük alış veriş merkezlerine karşı ayakta kalma mücadelesi veriyor. Bizler yaptığımız yatırımlarla ve hizmetlerle esnafımızın alış veriş merkezlerine karşı direncini arttırmak istiyoruz. Esnafımızla sık sık bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunuyoruz. Sıkıntıların çözümü konusunda bize teklifte bulunuyorlar. Bizde talepleri doğrultusunda hizmet üretiyoruz” dedi.

Çarşı esnafının en büyük sıkıntılarından bir tanesinin bölgede büyük bir otoparkın olmaması olduğunu belirten Dündar, “Çarşı bölgesi için otopark çok önemli. Vatandaşlarımız araçlarını bırakacakları bir otopark bulamadıkları için, çarşı yerine alış veriş merkezlerine gidiyorlar. Bu durumu tersine çevirmek için Merkez Bankası’nın arkasındaki alana otopark inşa etmek adına çalışmalar yürütüyoruz. Bu otopark projesini hayata geçirdiğimizde, çarşı esnafımıza büyük bir hizmet sağlamış olacağız” diye konuştu.

Bursa Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bahri Şarlı da, Başkan Dündar’ın yapmış olduğu ziyaretten dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Çalışmalarınızı yakından takip ediyoruz. İlçemiz ve kentimiz adına başarılı hizmetler yapıyorsunuz. Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde yürüttüğünüz çalışmalar ile çarşımız o eski güzel günlerine döndü. Yapmış olduğunuz hizmetler için teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X