Esnaf sanatkar sicil affı istiyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, geçmiş yıllarda çıkarılan sicil aflarının esnaf ve sanatkarın yarasına merhem olmadığını belirtti.

Esnaf sanatkar sicil affı istiyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, geçmiş yıllarda çıkarılan sicil aflarının esnaf ve sanatkarın yarasına merhem olmadığını belirterek, ”Yeni yasa çıkarılarak, tüm bankaların sicil affına uyması kesin bir şekilde belirlenmeli ve düşen faizlerden esnafımızın da yararlanması sağlanmalı” ifadelerini kullandı. Ekonominin can damarı olan esnaf ve sanatkarların geçmiş yıllardaki borçları nedeniyle krediye ulaşamadığının altını çizen Palandöken, borçlarını ödeyen ve kredi almak için emekli maaşını taahhüt gösteren esnafa kredi verilmediğini kaydetti. Palandöken, ”Çok sayıda esnaf ve sanatkarımız, bankaların sicil affına uyarak kara listeyi tamamen kaldırmasını dört gözle bekliyor” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X