Esnaftan ucuz akaryakıt çağrısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tarım sektörüne verilen akaryakıt desteğinin ulaştırma sektöründeki taşımacı esnafına da verilmesi gerektiğini bildirdi.

Esnaftan ucuz akaryakıt çağrısı

Tarıma ve esnafa verilecek akaryakıt desteğiyle ürünlerin fiyatı düşer, enflasyon geriler ve ülkede büyüme kalıcı hale gelir. Vatandaş da uygun fiyata ürün tüketmiş olur” diyen Palandöken, tarımın gelişmesi ve daha iyi şartlarda üretim yapılması için verilen desteğin artırılarak devam etmesi gerektiğini kaydetti. Palandöken şöyle devam etti: ”Tüketicinin ucuza sebze ve meyveye ulaşabilmesi için öncelikle akaryakıt fiyatlarında Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimine gidilmeli veya nakliyeci esnafına da ucuz ticari akaryakıt verilmeli.

Nakliyeci esnafının maliyetinin azalması, gıda başta olmak üzere tüm ürünlerin fiyatlarının düşmesinde etkili olacaktır. Kamyoncu, otobüsçü, dolmuşçu ve taksici esnafı devletimizin vereceği ticari akaryakıt desteğini dört gözle bekliyor. Öte yandan, akaryakıt üzerindeki ÖTV’den 10 puan indirim yapılması ekonomideki büyümeyi de beraberinde getirecektir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X