Estetik işlemler çiftler arasındaki cinselliği etkiliyor mu?

Estetik operasyonların sadece dış görünüşte değişime neden olmadığı bundan çok daha fazlasını sağladığını kabul etmek gerekiyor.

Estetik işlemler çiftler arasındaki cinselliği etkiliyor mu?

 Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Burak Türkyılmaz, “Estetik işlemler çiftler arasındaki cinselliği etkiliyor mu?” sorusunu değerlendirdi.

Görünüşü ile ilgili en ufak bir kaygısı olan insanlar uzun vadede bu kaygıları çok farklı şekillerde yansıtmaya başlayabiliyorlar. Jinekomasti operasyonuna ihtiyaç duyan bir erkeğin yazın denize ya da havuza girmekten çekinmesi, tişört yerine gömlek giymeyi tercih etmesi; sosyal ortamından uzaklaşması oldukça yaygın görülen bir durumdur.

Bu tür örnekler hem kadınlar hem de erkekler için çoğaltılabilir. Önemli olan bu durumlarda psikolojik olarak olumsuz etkilenen kişilerin ne yapması gerektiğini bilmesi ve harekete geçmesidir.

ÇİFTLER ARASINDA GERGİNLİK VE YANLIŞ ANLAŞILMALAR

Saç ekimine ihtiyaç duyan bir erkek aynaya her baktığında kendini gençliğini kaybetmiş olarak görebilir. Karizmatik olmadığını, yakışıklı gözükmediğini düşünebilir. Hızlı bir şekilde kilo veren ya da doğum yapan bir kadın vücudundaki sarkmalardan rahatsız olabilir bu görüntüyü gizlemek için bol kıyafetler giymeyi, özellikle yazın denize ya da havuza girmemeyi tercih edebilir.

Bu sorunların hepsi kişinin psikolojik olarak zor bir durumda kaldığını hissetmesine, içine kapanmasına ve yaşadığı ruhsal değişimleri çevresine yansıtmasına neden olur. Kırışıklarını, sarkmalarını ya da fazlalıklarını gizlemek isteyen bir kadın ya da erkek eşine karşı bile ketum bir tavır içerisine girebilir.

Eşinin yanında rahat davranamaz hale gelebilir. Bu davranış değişiklikleri ise doğrudan çiftler arasındaki ilişkiye zarar verebilir. Çiftin ikili ilişkisi, iletişimi ve cinsel hayatı bu durumlara bağlı olarak olumsuz etkilenir.

KENDİNİZİ, RUHUNUZU VE İLİŞKİNİZİ YENİLEYİN

Estetik operasyonlar sonrasında kendisine güveni yerine gelen, bedeni ile barışan kişiler bu olumlu değişimleri hayatlarına ve ilişkilerine de yansıtırlar. Kendisi ile barışan bir insan daha özgüvenli, enerjik ve neşeli olur.

Bu değişimin çiftler arasındaki ilişkiye doğrudan etkisi gözle görülebilir düzeydedir. Vücudu ile barışan kadın ya da erkek partneri karşısında daha rahat hareket edebilir. Kendinden utanma, vücudunu gizleme gibi duyguların ortadan kalkması ile ilişki hem sosyal açıdan güçlenir hem de çiftin cinsel hayatı çok daha keyifli bir hale gelebilir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X