Ev tekstilcilerini seçim heyecanı sardı

Türkiye Ev Tekstili Sanayici ve İş adamları Derneği (TETSİAD) Başkan Adayı Hasan Hüseyin Bayram, derneğin 27 Ağustos Salı günü gerçekleştirilecek genel kurulu öncesinde Bursa’daki üyelerini tek tek gezip projelerini anlattı.

Ev tekstilcilerini seçim heyecanı sardı

Türkiye’nin ev tekstili ihracatının 3,5 milyar dolar olduğunu belirten Bayram, ‘’Buna bavul ticaretini de eklersek 5 milyar dolara kadar çıkıyor. Biz Avrupa’da birinci, dünyada dördüncüyüz. Dünya’daki ev tekstili ihracatından yüzde 4,5 pay alıyoruz. Çin, Hindistan ve Pakistan’ın ardından ev tekstili üretiminde 4’üncü durumdayız. Bu manada önümüz açık, üyelerimize doğru pazar hedefleri sunabilirsek bizim bu ciroları arttırma şansımız var. Sektörümüz yüzde 50 kapasiteyle çalışıyor. Sektörümüzün önünde iyi hedefler ve doğru pazarlar koyarsak, bizim bu ciroları 10 milyar dolara kadar arttırma kapasitemiz bulunuyor” dedi.

Derneğin bine yakın üyesi olduğunu dile getiren Bayram, ‘’Bu üyelerimizin 400’ü İstanbul, 300 civarı Bursa ve 100 civarı Denizli’de. Onun dışında İzmir, Ankara ve Gaziantep’de üyelerimiz var” diye konuştu.

Sektöre yenilikler getirmek istediklerini vurgulayan Bayram, dernek binasını showrooma dönüştüreceklerini ve farklı illerden gelen üyelerin burayı kullanabileceklerini ifade etti. Nitelikli eleman yetişmesiyle ilgili üniversitelerle işbirliği yapacaklarını kaydeden Bayram, ayrıca yeni pazarlar bulunması adına çalışacaklarının altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X