Ev tekstilinin kalbi İstanbul’da atıyor

İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı (EVTEKS), binin üzerinde markanın katılımıyla kapılarını açtı. Organizasyonda çok sayıda Bursalı firma da ürünlerini sergiliyor.

Ev tekstilinin kalbi İstanbul’da atıyor

CNR Holding şirketlerinden ITF İstanbul Fuarcılık ile Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri Derneği (TETSİAD) iş birliğinde düzenlenen İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı (EVTEKS), binin üzerinde markanın katılımıyla kapılarını açtı. Organizasyonda çok sayıda Bursalı firma da ürünlerini sergiliyor.

Alanında dünyanın en büyük iki etkinliğinden biri olan ve 120 ülkeden yabancı alıcıları ağırlayan EVTEKS, CNR Expo Yeşilköy’de ziyarete açıldı. Fuarın açılışında konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, 25. yıllık başarılı organizasyonun Türkiye’nin yüz akı olduğunu söyledi. EVTEKS’in önemine değinen Gülle, ”Ev tekstilinde; fuarcılıkta dünya ikinciliği, ihracatta dünya dördüncülüğü var. Sektörün önü açık” dedi. TETSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami Aydın ise 168 milyar dolar ihracatın gerçekleştiği 2018’de, Türkiye’nin kilogram başına ihracat değerinin 1,3 dolar civarında olduğunu bildirdi. Bu rakamın bazı ürün gruplarında 14-15 dolarlara kadar çıktığını anlatan Aydın, ”Sektörümüz, kilogram birim fiyatı ile de Türkiye ortalamasının çok üzerinde” dedi.

3,3 MİLYAR DOLAR İHRACAT

Geçen yıl 2017’ye göre ev tekstili ihracatında yüzde 10 büyüme gerçekleştirdiklerini hatırlatan Aydın, ”Bavul ticaretinin yanı sıra 3,3 milyar dolar civarında ihracat gerçekleştirdiğimizi söylememiz mümkün. Bu yıl hedefimiz, rakamları daha da yükselterek dünya pazarından aldığımız payı genişletmek” diye konuştu. Aydın, EVTEKS’in; 60 bin metrekarenin üzerinde net satış alanı, yerli ve yabancı 130 bin ziyaretçi, 750 katılımcı firmanın bini aşkın markası ile Türkiye’nin en büyük endüstriyel fuarlarından olduğunu da sözlerine ekledi.

50 BİN YABANCI BEKLENİYOR

Dünyanın en büyük 4’üncü ihracatçı ülkesi konumunda olan Türk ev tekstilinin en büyük fuarı EVTEKS, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere pek çok ülkenin ürün tedariki sağladığı bir platform olarak dikkati çekiyor. Fuarın, 800 firmanın binden fazla markasını, 120 ülkeden 50 bini yabancı, toplam 130 bin sektör alıcısıyla buluşturması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X