Evdeki karınca için kesin çözüm nedir?

Evdeki karıncalara çözüm bulmak için karınca yuvasını bulmak en etkili çözüm olur. Bu da profesyonel ilaçlama ile mümkündür. Fakat karıncalara çözüm için deneyebileceğiniz başka yöntemler de bulunuyor.

Evdeki karınca için kesin çözüm nedir?

 1. İzcilik

Yapın Karıncaya çözüm bulmak için öncelikle karıncaların evinize nereden giriş yaptıklarını bulmalısınız. Karıncalar en çok giriş kapılarından, duvarların çatlaklarından, boşluklardan, pencereden evinize girer ve belli bir güzergâhı takip ederek yuvalarına yiyecek taşırlar. Bu güzergâh üzerinde de yollarını daha sonra da kolay bulabilmek için bazı izler bırakırlar. Bu izleri sabunlu su ile silerek yollarını kaybetmelerini sağlayabilirsiniz. 

2. Temizliğe Önem Verin

Başta mutfağınız olmak üzere evinizdeki yemekleri, üzerleri açıkta kalacak şekilde bırakmayın. Yere düşen yemek kırıntılarını süpürün. Çöp kutunuzu sık sık boşaltın. Bulaşıkları bekletmeden yıkayın. Tezgâhın üzerini ve zemini kuru tutun.  Bal ve reçel kavanozlarını dışlarında kalıntı olmayacak şekilde muhafaza edin.

3. Giriş Noktalarını Kapatın

Karıncaların evinize girdikleri ve girme ihtimali bulunan yerleri silikon, macun, tutkal gibi dolgu malzemeleri ile kapatın. Çatlaklara ve yarıklara vazelin sürmek de etkili bir yöntemdir. 

4. Doğal Malzemeleri Kullanın

Karıncalara doğal çözüm için giriş yerlerine ve karıncaların dolaştıkları yerlere şunları koyun: Nane yağı, Sarımsak, Kahve telvesi Tarçın, Kırmızı biber, Defne yaprağı, Mısır unu. Karıncalar için çözüm sağlayan bazı maddeler ise şunlar: Talk pudrası, Tebeşir, Toz kömür, Toz temizleyici.

5. Elma Sirkesi Püskürtün

Elma sirkesini suyla karıştırıp sprey şişesine koyun, karıncaların üzerlerine ve dolaştıkları yerlere sıkın.

6. Karıncaları Dehidrasyona Uğratın

Topraktan ve bazı deniz organizmalarının kabuklarından yapılan yosun kumunu karıncaların bulunduğu yerlere koyun. Yosun kumu, karıncaların kabuklarının üzerinde mumsu bir salgı bırakarak onları dehidrasyona uğratır. Karıncalardan kurtulmak için başka bir yöntem de bulaşık deterjanı ile kızartma yağını karıştırıp üzerlerine püskürtmektir. Yağ, karıncaların karışıma yapışmasını sağlarken, bulaşık deterjanı onları dehidrasyona uğratır. 

7. Kabartma Tozu ve Pudra Şekeri Karışımı Yapın

Pudra şekeri karıncaların sevdiği bir yiyecek. Kabartma tozu ise karıncaların sindirim sistemlerini bozarak ölmelerine neden olur.

8. Karınca Yemlerini Kullanın

Karınca için çözüm söz konusu olduğunda ilk akla gelen seçeneklerden biri de karınca yemi kullanmaktır. Karınca yemlerini yanlarında zehir ya da karıncaları uzak tutan şeylerle birlikte koymayın ki karıncalar yemeğe ulaşabilsinler.  Bazı karınca türleri yiyecek konusunda seçici davranabiliyorlar. Eğer karınca yemi evdeki karınca popülasyonunda azaltma meydana getirmediyse bunun sebebi, evinizdeki karıncaların satın aldığınız yemi cazip bulmuyor oluşlarıdır. Bu durumda yapmanız gereken, başka bir markanın karınca yemini satın almaktır.

9. Borik Asitle Zehir Hazırlayın

Eczanelerden veya tıp kimyasalları satan yerlerden borik asit edinin ve şekerle karıştırın. Borik asitli karışımı karıncaların en çok dolaştıkları yere koyun. Mide zehri olarak işlev gören borik asit, karıncaların kursaklarında yuvalarına taşınır ve karınca kolonisini yok eder. Evinizde küçük çocuk ya da evcil hayvan varsa, zehri onların ulaşamayacakları bir yere koymanız gerekli, dikkatli olun. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X