Eximbank’tan KOBİ’lere yüzde 90 garanti

Türk Eximbank Genel Müdür Vekili Enis Gültekin, ihracat destek kuruluşu olarak 1987 yılında kurulduklarını belirterek, ihracatın finansman ve alacak sigortası anlamında desteklenmesi için çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Eximbank’tan KOBİ’lere yüzde 90 garanti

Türkiye’de ihracatın dörtte birinden fazlasını destekler konuma geldiklerini vurgulayan Gültekin, daha fazla ihracatçıya ulaşarak destek miktarlarını artırmak istediklerini kaydetti. Türk lirası kredi kaynaklarının piyasadaki faiz oranlarının altında olduğunu anlatan Gültekin, şöyle devam etti: Yaklaşık 8 milyar liralık bir öz kaynağımız var. Bunun hemen hemen tamamını KOBİ’lerimize kullandırıyoruz.

Finansman maliyetimiz çok düşük düzeyde. İhracatta en önemli şey; finansman, bu çok önemli bir teşvik. Diğeri de sigorta desteği. İhracatçı KOBİ’lerimizin önemli sorunlarından birisi, farklı ülkelerdeki alıcılarının finansal durumları hakkında bilgi sahibi olamamalı. Biz de orada ‘Gelin, bu alıcılarınızla alakalı riskleri biz alalım. Sigorta yapalım, siz gönül rahatlığıyla ihracat yapın.’ diyoruz.

Onların bu alacak riskini kapsamış oluyoruz. Alıcıdan parasını tahsil edememesi durumunda biz ihracatçımıza, KOBİ’mize bunu ödeyerek onların bu riskle karşılaşmamalarını sağlıyoruz. Bu da onlar için yeni pazarlara açılma ve mevcut pazarda tutunma konusunda çok önemli. KOBİ’lerimizin alacaklarının yüzde 90’ına kadarlık kısmını biz garanti ediyoruz. Siz ihracatınızı yapın, gönlünüz rahat olsun. Ondan sonrası risk bize ait ve finansman desteğimiz de var.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X