Eylem hazırlığındaki DEAŞ’lılara operasyon

Bursa Polisinin düzenlediği DEAŞ operasyonunda 3 kişi yakalandı. Daha sonra yakalanan şahıslar mahkemece tutuklandı.

Eylem hazırlığındaki DEAŞ’lılara operasyon

HAKAN GÖNÜL / OLAY

 

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.

 

DEAŞ terör örgütü ile mücadele kapsamında, Terörle Mücadele ve Özel Harekât Şube Müdürlüğü ekiplerinin katıldığı operasyon ile terör örgütü adına eylem hazırlığı içinde olduğu değerlendirilen bir erkek şahıs İnegöl ilçesindeki ikametinde yakalanarak gözaltına alındı.

 

Şahsın verdiği ifade ve yer göstermesi sonucu yapılan aramalarda; İnegöl ilçesinde ormanlık alana saklamış olduğu bir adet av tüfeği ile çadır ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

 

Şahsın üzerinden çıkan dijital malzemelerin incelenmesi sonucu sosyal medya hesaplarından yapmayı planladığı eylem hakkında 2 şahıs ile yazışma yaptığı tespit edilip, Kütahya ve İnegöl’de yapılan operasyonlar sonucu ele geçirildi.

 

Operasyonlarda yakalanan 3 şahıs, “DEAŞ silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan haklarında düzenlenen tahkikat evrakları ile birlikte çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X