EYT’liler çözüm bekliyor

Bursa Emeklilikte Yaşa Takılanlar (BEYTD) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ölüç, hukuksal anlamda mağdur edildiklerini ve devletten bir an önce çözüm beklediklerini söyledi.

EYT’liler çözüm bekliyor

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Ölüç, dün beraberindeki BEYTD Başkan Yardımcısı Yasemin Karaer ile birlikte Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan’ı ziyaret etti. Ölüç, burada yaptığı açıklamada, derneği bir üst noktaya taşımak için federasyonlaşma kararı aldıklarını, bu doğrultuda illerde şube açacaklarını kaydetti. Türkiye’de İstanbul ve Bilecik’in ardından açılan 3’üncü dernek olduklarını dile getiren Ölüç, ”Biz milyonlar olduk. Artık bunu tek dernekten yönetmek de zorlaştı. O yüzden şehirlere yaydık. Şehirlerin yapısını güçlendirmek ve insanlara daha kolay ulaşabilmek adına böyle bir karar aldık. 24 Ağustos Cumartesi günü de saat 14.30’da Uluyol’da Bilgi İş Merkezi’nde açılışımız var. Genel Başkanımız da katılacak” dedi.

MAÇ OYNANIRKEN KURAL DEĞİŞTİ

EYT ile ilgili bilgi de veren Ölüç, şunları kaydetti: ‘’8 Eylül 1999’da 4447 sayılı yasa geriye doğru işletilerek milyonlarca insan mağdur edildi. Bizim kesinlikle erken emeklilik gibi bir talebimiz yok, olmayacak da. Bizim çıkış noktamız yasanın geriye doğru aleyhimizde işletilmesi. İşe girdiğimiz zaman devletle yaptığımız sözleşmede erkeklerde 25 yıl ile 5 bin prim günü, kadınlarda 20 yıl ile 5 bin prim günüyle emekli olacaksınız denildi. Maç oynanırken kural değiştirildi. Çıkarılan yasayla ‘Sen bir 10 yıl daha çalışacaksın ve yaşı bekleyeceksin’ dediler. Dünyada başka bir örneği yok Türkiye’de uygulandı bu. Anayasamızda da var, yasalar geriye doğru işletilemez. Biz hukuksal anlamda mağdur edildik. Bunun peşindeyiz. Maliyetimiz söylendiği kadar yüksek değil. Biz zaten bunları ödemişiz. Devletimizden sadaka istemiyoruz. Ödediğimiz primlerin karşılığını ve verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz.”

ÇALIŞTIKÇA MAAŞ DÜŞÜYOR

Aylık bağlanma oranlarının da büyük mağduriyet yarattığının altını çizen Turgay Ölüç, bu durumdan en çok asgari ücretlilerin etkilendiğini ifade etti. Primini ve yılını doldurduğu halde hayatını devam ettirebilmek için çalışmaya devam eden kişilerin emekli maaşlarının düştüğünü hatırlatan Ölüç, ‘’Şu anda bin liranın altında 800-900 lira gibi rakamlarla emekli olan arkadaşlarımız var. Bunu devlet bin liraya tamamlıyor ama gerçek maaşı yine 800-900 lira. Çalıştıkça maaşımız düşüyor. Bu da çok büyük bir mağduriyet. Devletimizden bir an önce çözüm bekliyoruz” diye konuştu.

YASAL HAKKIMIZI İSTİYORUZ

Bursa EYT Derneği Başkan Yardımcısı Yasemin Karaer ise, söz konusu yasa ile birlikte emeklilikle ilgili olarak bir yaş sınırı getirildiğini vurguladı. Bu yasanın çıkarılmadan önceki dönemi de kapsadığını dile getiren Karaer, ‘’Dünyanın hiçbir ülkesinde hiçbir yasa kazanılmış hakların gasbını yapacak şekilde geçmişe yönelik uygulanamaz. Biz Sosyal Güvenlik Kurumu’na girdiğimizde yaş diye bir kavram yoktu. Gün ve prim vardı. Şimdi biz bu hakkımızı istiyoruz. Bu bizim yasal hakkımız. Biz hiçbir şey için yalvarmıyoruz. Yasal hakkımızı devletin bize vermesini talep ediyoruz” dedi.

3839142-img_1279__60534.jpg

Bursa Emeklilikte Yaşa Takılanlar (BEYTD) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ölüç, Yardımcısı Yasemin Karaer ile birlikte Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan’ı ziyaret etti. Görüşmede Olay Medya Finansman Sorumlusu Özlem Topaloğlu da hazır bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X