Fabrikadaki yangın söndürüldü

İstanbul’da havuz ürünleri imalatı yapılan fabrikada çıkan yangın söndürüldü.

Fabrikadaki yangın söndürüldü

Alınan bilgiye göre, Ayazağa Cendere Yolu Çakırlar Sokak’taki fabrikada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangına, birçok ilçeden gelen itfaiye ekipleri müdahale etti.

Yangın söndürme çalışmalarına, itfaiye ekiplerinin yanı sıra helikopter de havadan destek verdi.

Söndürme çalışma sırasında, bir itfaiye eri dumandan etkilendi. İtfaiye erine ilk müdahale, olay yerinde sağlık görevlileri tarafından yapıldı. 

yangin-01.jpg

Olay yerine gelen polis ekipleri çevre güvenliğini alırken, araçların ve vatandaşların yangın bölgesine girişine izin vermedi. 

Bu arada, itfaiye ekipleri alevlerin yakındaki ormanlık bölgeye sıçramaması için çaba harcadı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan ilk bilgilendirmede, şu ifadeler yer aldı:

“Ayazağa mevkisinde 9 bin metrekare alanında kurulu kağıt ve kimyasal madde fabrikasında çıkan yangın, İstanbul itfaiyesini alarma geçirdi. Saat 14.57’de alınan ihbar üzerine hareket eden ekipler, saat 15.04’te olay yerine ulaştı. Yangının kısa sürede yayılma eğilimi göstermesi üzerine, Avrupa ve Anadolu yakasındaki itfaiye gruplarından takviye istendi. Olay yerine 19 gruptan 50 araç ve 125 personel gönderildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin diğer birimleri de alarma geçerek, itfaiyeye destek verdi. Yangının çevreye sıçraması önlenirken, söndürme çalışmaları sürüyor.”

yangin-02.jpg

Fabrikada çalışan Muhittin Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fabrikada havuz kalıbı yaptıklarını belirterek, “Havuz kalıbı yapıyor ve boyayla sarıyorduk. Kimse yoktu yangın çıkan yerde, odada. Ben karşıdaydım. Makineyi yıkarken orada patlama oldu, ateş çıktı. Arkadaşlara bağırdım, ‘yangın çıktı’ dedim. Arkada kağıt atıkları var. Emeklerime acıyorum, başka bir şeye değil. Fabrikada polyester boya, yapıştırıcı, makineler var.” dedi. 

yangin-02.jpg

Soğutma çalışması sürüyor 

Fabrikanın yanında bulunan kağıt deposundaki kağıtların bir kısmı yanarken, itfaiye ekipleri iş makinesiyle kağıtları depodan çıkararak, yanan yerlere müdahale etti. 

Ekiplerin havadan ve karadan yoğun müdahalesi sonucu yangın söndürüldü.

Öte yandan, itfaiyenin soğutma çalışması devam ediyor. 

yangin-03.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X