Facebook niye açılmadı?

İki sosyal medya platformu, Facebook ve Instagram bu sabah saatlerinde çöktü. 1 saati aşkın erişim sorunun ardından iki platform TSİ 09.10 sularında normale döndü.

Facebook niye açılmadı?

Facebook ve sahibi olduğu popüler fotoğraf paylaşma platformu Instagram bu sabah 08.00 sularında dünya genelinde çöktü. Kullanıcılar web üzerinden veya mobil platformlardan bu iki siteye bir saati aşkın bir süre erişim sağlayamadı.

 

INSTAGRAM’DAN İLK AÇIKLAMA

Erişim sorunun devam ettiği dakikalarda Instagram’ın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada sorun doğrulanırken, servis kesintisi üzerinde çalışmaların sürdüğü belirtildi.

TINDER’A DA ERİŞİM KOPTU

 

Tinder ve anlık mesajlaşma uygulaması HipChat’in servislerinde de sıkıntı yaşandı ve erişim iki saat boyunca sağlanamadı. 

ERİŞİM SORUNUNUN ARKASINDA HACKER’LAR MI VAR

 

Facebook ve Instagram’dan yapılan açıklamada sorunun teknik bir arızadan kaynaklandığı belirtilse de, hacker gruplarının bu soruna yol açtığını düşünenler de var. Hatta Sony’nin baş belası olan Lizard Squad isimli hacker grubu, erişim sorunun patlak vermesiyle bu iki platforma siber saldırı düzenlediğini iddia etti. 

BTK: ERİŞİM ENGELLEME SÖZ KONUSU DEĞİL

 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunca (BTK), sabah saatlerinde Facebook ve İnstagram’a erişimin mümkün olmamasının bu paylaşım sitelerinden kaynaklandığı ve kısa süre sonra bu sitelere erişimin sağlandığı bildirildi.

     

BTK’dan yapılan açıklamada, sabah saatlerinde sosyal paylaşım siteleri Faceebook ve İnstagram’a ulaşılamadığına ilişkin haberlerin internet siteleri ile sosyal paylaşım sitelerinde yoğun olarak yer aldığı belirtilerek, sosyal paylaşım siteleri Facebook ve İnstagram’a yönelik herhangi bir erişim engelleme kararının bulunmadığı ifade edildi.

     

Açıklamada, “Facebook ve İnstagram’a erişimin mümkün olmamasının bu paylaşım sitelerinden kaynaklandığı ve kısa süre sonra bu sitelere erişim sağlandığı görülmüştür” ifadesi kullanıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X