Fadıl’da kiraz festivali coşkusu

Orhaneli’nin Fadıl Köyü’nde bu sene 19’ncusu düzenlenen geleneksel ‘Köy Hayırı ve Kiraz Festivali’ renkli görüntülere sahne oldu.

Fadıl’da kiraz festivali coşkusu

Fadıl Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile muhtarlık tarafından organize edilen etkinliğe binlerce insanın katılım gösterirken, ilk olarak mevlit okutuldu. Katılımcılara köfte ve pilav ikramının yapıldığı etkinlikte, konuşan dernek başkan Ramazan Sava’nın gündeminde kiraz ihracatı vardı.

Genel itibariyle rekolteden memnun olduklarını anlatan Sava, “Ancak fiyatlar çok düşük olduğu için üreticiler memnun değil. Bu çok önemli sıkıntı olarak karşımızda duruyor.

Çünkü 6 ülkeye bin 800 ton ihracat yaptık. Bütün her yerde Fadıl Köyü kirazı konuşulurken, fiyatların ters orantıda olması önemli bir handikap” diye konuştu. Sava, etkinliğe katılım gösteren herkese ve görev alan geçlere de teşekkür etti. 

Bu arada her yıl olduğu gibi bu sene köy ağısı seçilen festivalde, bağış miktarı da 5 bin liradan 10 bin liraya çıkarıldı. Ayrıca ilçe esnafı tarafından organizasyonda ihale yöntemi ile satılarak ve köy gençlerine üniversitede burs olması için verdikleri beyaz eşyalar da açık arttırmayla satıldı. Toplamda 20 bin lira gelir elde edildi. 

Festival programına AK Parti Orhaneli İlçe Başkanı Ali Aykut ile Orhaneli Belediye Başkanvekili Davut Arı da katıldı.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X