Faiz indirimi inşaat sektörünü umutlandırdı

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, faiz indiriminin inşaat sektörü finansman koşullarında kısmen iyileşme kaydedilmesini sağladığını söyledi. 

Faiz indirimi inşaat sektörünü umutlandırdı

Hükümetin ekonominin canlandırılması için son dönemde yeni adımlar attığını belirten Yenigün, ‘’Sektördeki hareketlenmenin piyasalarda güven ortamının geliştirilmesi halinde artarak sürmesini bekliyoruz. Bunun için ekonomimizin temel kırılganlıklarının azaltılması için yapılacak çalışmalar da önem taşımakta olup, iş dünyası olarak önümüzdeki ay açıklanacak 2020-2022 Orta Vadeli Ekonomik Program’da ortaya konacak hedefleri ve akabinde atılacak adımları bekliyoruz” dedi.

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Celal Koloğlu da, konutun inşaat sektörünün en önemli bileşenlerinden biri olduğunu kaydetti.

Geçen yıl döviz kurlarındaki yükseliş ile enflasyon oranlarındaki artışın konut sektörüne sirayet ettiğini ve satışlarda düşüş yaşandığını vurgulayan Koloğlu, ‘’Buna karşın Türkiye genelinde özel sektör konut yatırımları ve kentsel dönüşüm projeleri hızla sürüyor. Konut faizleri ağustostan itibaren kademeli olarak düştü. Faizlerdeki düşüşün olumlu yansımalarının sektörde hemen kendini göstermeye başladığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X