Fakültesi var öğrencisi yok

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, BTÜ bünyesinde bulunan Denizcilik ve İletişim fakültelerinin 2010 yılından beri öğrencisiz faaliyetini sürdürmesine tepki gösterdi.

Fakültesi var öğrencisi yok

DERYA DEMİR PINAR

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa Teknik Üniversitesi bünyesinde bulunan Denizcilik ve İletişim fakültelerinin 2010 yılından beri öğrencisiz faaliyetini sürdürmesine tepki göstererek, öğrenci olmayan fakülteler için, 2014 yılından 2018 yılına kadar 1 milyon lirayı aşkın harcama yapıldığını söyledi.

Üniversite bünyesinde açılan, İletişim Fakültesi ile Denizcilik Fakültesi’nin öğrencisinin bulunmadığı ve bu birimlerin mevzuata uygun olarak çalıştırılamadığının raporlarla tespit edildiğini vurgulayan Aydın, “İhtiyaçlar gözetilmeden fakülte açılması, fiilen atıl duruma gelen fakültelerin kapatılmaması ve cari giderlerinin ödenmesine devam edilmesi kamu zararına yol açmıştır. 2014 yılından başlayarak 2017 yılı sonuna kadar bu iki fakültenin maaş ve cari giderleri için 1 milyonu aşkın para harcanmış. Ancak ortada işleyen bir fakülte yok. İki fakültenin öğrencisiz olması eğitim sistemindeki plansızlığın da bir göstergesidir” dedi.

BAŞVURULARA RET… 

Üniversite yönetiminin Sayıştay’a verdiği cevabı da paylaşan Aydın, “Üniversite yönetimi, YÖK tarafından üniversitenin görüşü alınmadan bu fakültelerle ilgili öğretim elemanı yetiştirme, yurtdışına araştırma görevlisi gönderilmesi ve öncelikli alanlar kapsamında öğretim elemanı tahsis edildiğini cevabında belirtmiş. Yine üniversite iki fakültenin kapatılmasına ilişkin 2015 ve 2017 yıllarında teklif sunmuş ancak bu teklif YÖK tarafından reddedilmiş” ifadelerini kullandı. Aydın, konuyla illgi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, yazılı soru önergesi sunduğunu da sözlerine ekledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X