‘Faşist, vatan haini’

Venezuela’da kendini geçici devlet başkanı ilan eden sağcı siyasetçi Juan Guaido, seyahat yasağına rağmen çıktığı ‘dünya turundan’ dönüşünde sert protestolarla karşılandı.

‘Faşist, vatan haini’

Başkent Caracas’taki havalimanında toplanan yüzlerce Maduro destekçisi, Guaidó’yu ‘faşist’ ve ‘vatan haini’ sloganlarıyla karşıladı.

Bir gösterici “Faşist!” diye bağırdığı Guaidó’yu gömleğinden çekiştirirken, ABD’nin yaptırım uyguladığı Venezuela havayolu şirketi Conviasa üniforması giyen bir kadın da muhalif siyasetçinin üzerine çerez ve su attı. Havalimanında, iki tarafın destekçileri arasında da arbede yaşandı. Venezuela’ya varmadan önce, Guaido’yu karşılamaya gelen milletvekillerini güvenlik güçleri durdurdu. Bolivarcı Ulusal Muhafız Birliği (GNB) ve milletvekilleri, otobüslerden inip havalimanına yürümek zorunda kaldı. 36 yaşındaki Guaidó, hükümetin kendisine seyahat yasağı getirmesine rağmen Kolombiya, Avrupa, Kanada ve ABD’yi kapsayan bir ‘dünya turuna’ çıkmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X