Fatsa’da Kurbanlıklar Pazarda

Ordu’nun Fatsa ilçesinde kurbanlık pazarı kurulurken, satıcılar alıcıları beklemeye başladılar. İlçenin Organize Sanayi Bölgesi Kurtuluş Mahallesi…

Fatsa’da Kurbanlıklar Pazarda

Ordu’nun Fatsa ilçesinde kurbanlık pazarı kurulurken, satıcılar alıcıları beklemeye başladılar. İlçenin Organize Sanayi Bölgesi Kurtuluş Mahallesi sınırlarında kurulan kurban pazarında alıcı sayısının şu an için az olduğunu söyleyen satıcılar, fiyatların geçen yılla aynı olduğunu belirttiler. Kurban pazarında kurbanlık satışı yapan Gökmen Kavaklı, “Yem ve saman fiyatlarının aşırı zamlanmasına rağmen kurban fiyatları oldukça düşük. Bizler Artvin ili Ardanuç ilçesinden buraya geldik ve şuan için satışlara başladık. Kurban sezonu hareketi tam anlamıyla başlamasa da 1 hafta içinde pazarda hareketlilik olacaktır. Kurban fiyatlarını piyasadaki et fiyatını orantılı olarak değerlendiriliyoruz. Şuan için fiyatlar büyükbaşta 3 bin 500 TL ile 10 bin TL arasında değişiyor. Bu yıl gerçekten umutluyuz ve getirdiğimiz hayvanları bitirmek istiyoruz” dedi. Satışlardan bu yıl çok umutlu olduklarını belirten diğer bir kurban satıcısı Önder Acar ise, “Kurban alırken vatandaşlar birçok konuda dikkatli olması gerekiyor. Kurbanlıkların sağlık kontrolünden geçtiğinin göstergesi olan küpesi olmalı. Derisi parlak olmalı, gözleri ve burunlarında akıntı olmamalı, kulakları hareketli olmalı. Bu yıl işlerimiz inşallah iyi olur” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X