FED’in faiz kararına doların ilk tepkisi

Fed, merakla beklenen faiz kararını açıkladı. ABD’den gelen son dakika haberlerine göre Fed, faizleri 25 baz puan arttırdı.

FED’in faiz kararına doların ilk tepkisi

 Faizler bu kararla yüzde 1,75-2,00 aralığına yükseldi. Dolar, faiz öncesi 4.63 TL seviyesinden 4.66 TL’ye yükseldi. 2018 yılı sonuna dek Fed’in 2 kez daha faiz arttırması bekleniyor.

Fed faizleri 25 baz puan arttırdığını duyurdu. Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) iki günlük haziran toplantısı sona erdi. FOMC üyeleri, oy birliğiyle 25 baz puan faiz artışına gidildiğini açıkladı. Fed, bu kararıyla faizleri yüzde 1,75 – 2,00 aralığına çekmiş oldu.

Fed mayıs ayında faizi değiştirmemişti. Fed’in 2018 yılı sonuna kadar 2 kez daha faiz arttırması bekleniyor. 2019 yılında 3 faiz artışı, 2020 yılında ise 1 faiz artışı öngörülüyor.

Toplantı notlarında “iş gücü piyasası güçlenmeye devam ediyor, işsizlik azaldı, ekonomik faaliyet güçlü bir şekilde artıyor.” denildi.

FED para politikasındaki duruşun genişlemeci kalmaya devam edeceğini belirterek ek faiz artışlarının yüzde 2 enflasyon hedefi ve büyümeyle bağlantılı olacağını açıkladı. Fed toplantısından enflasyon tahmininde yukarı yönlü bir revize de geldi. Harcamaların arttığına ancak yatırımların da güçlü arttığına dikkat çekildi.

ABD 10 yıllık tahvillerindeki faiz ise yüzde 2.94’ten 2.98’e çıktı. Fed’i̇n medyan poli̇ti̇ka fai̇zi̇ beklenti̇si̇ 2018 sonu i̇çi̇n yüzde 2.4, 2019 sonu i̇çi̇n yüzde 3.1 oldu

Fed’in faiz kararı sonrası dolar / TL 4.63’lü seviyelerden 4.66’ya yükseldi ancak çok agresif bir hareket gözlemlenmedi.

Kur, bugün öğlen saatleri içerisinde 4.70’li seviyelerini görmüştü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X