Fenerbahçe Avrupa’da kötü başladı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk maçında Norveç temsilcisi Molde’ye sahasında 3-1 yenilerek kötü bir başlangıç yaptı.

Fenerbahçe Avrupa’da kötü başladı

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’ndeki maça sarı-lacivertliler, taraftarının desteğiyle tempolu bir oyunla başladı. Girdiği pozisyonları değerlendiremeyen Fenerbahçe, Ozan Tufan’ın neden olduğu penaltıyı 36. dakikada Hoiland’ın gole çevirmesiyle yenik duruma düştü. Bu gole 42. dakikada Nani’yle karşılık veren Fenerbahçe soyunma odasına 1-1’lik beraberlikle gitti.

İkinci yarının başında Elyounoussi’nin golüyle yenik duruma düşen Fenerbahçe, istediği oyunu ortaya koyamadı. Rakibin kontra ataklarının durduramayan sarı-lacivertliler, Elyounoussi ve Linnes üst üste golleriyle 3-1 yenik duruma düştü. Etkisiz bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe, maçı çevirmek için yeterli performansı göstermedi ve gruba mağlubiyetle başladı.

Fenerbahçe, Avrupa’da 300. golü yedi

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 300. kez ağlarında gol gördü.

Molde maçına kadar Avrupa’da oynadığı 194 maçta 297 gol yiyen Fenerbahçe, Norveç ekibine 3 kez gol şansı tanıdı.

Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarında yediği 300. golü Norveçli futbolcu Martin Linnes kaydetti.

Nani, Kadıköy’deki gollerine devam etti

Fenerbahçe’nin Portekizli yıldız futbolcusu Luis Nani, Kadıköy’de gollerine devam etti.

Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında oynanan ve 2-1 Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle tamamlanan maçta rakip fileleri 2 kez havalandıran Nani, Molde karşılaşmasını da boş geçmedi.

Maçın 42. dakikasında sahneye çıkan Nani, takımı 1-0 gerideyken beraberlik golünü kaydetti. Ligde iki golü atan Nani, Avrupa’da ise Fenerbahçe formasıyla ilk golünü kaydetti.

Taraftar Van Persie’nin çıkmasına tepki gösterdi

Sarı-lacivertli taraftarlar, karşılaşma 3-1 Molde’nin üstünlüğüyle devam ederken teknik direktör Vitor Pereira’nın yaptığı değişikliklere tepki gösterdi.

Pereira, 69. dakikada golcü futbolcu Van Persie’yi kenara alırken Alper Potuk’u sahaya sürdü. Taraftarlar bu değişikliği ıslıklarla protesto etti. Pereira aynı dakika içinde Meireles’in yerine ise Uygar Mert Zeybek’i de oyuna aldı.

Genç futbolcu Uygar, kariyerinde ilk defa bir Avrupa kupasında forma giydi.

Sarı-lacivertli bazı taraftarlar maçın bitmesini beklemeden 75. dakikada stadı terk etti. Taraftarlar Molde takımını ise oynadığı futbol nedeniyle alkışladı. Stadı terk etmeyen az sayıdaki sarı-lacivertli taraftar ise Fenerbahçeli futbolcuları tribünlere çağırarak moral verdi.

Ozan penaltıya neden oldu

Fenerbahçe’nin genç oyuncusu Ozan Tufan, maçın 36. dakikasında yaptığı hareketle Molde’nin penaltı kazanmasına neden oldu.

Molde’nin kullandığı kornerde Ozan Tufan’ın Daniel Hestad’ı koluyla itmesi üzerine, Fransız hakem Benoit Bastien penaltı noktasını gösterdi. Bastien, ilk önce oyunu devam ettirdi ancak çizginde bulunan ilave yardımcı hakemin uyarısıyla penaltı kararını verdi. Karara sarı-lacivertli futbolcular uzun süre itiraz ederken, bu nedenle Nani sarı kartla cezalandırıldı.

Sarı-lacivertli taraftarlar da penaltı kararı nedeniyle hakem Bastien’e maç boyu tepki gösterdi.

Öte yandan Moldeli futbolcu Elyounoussi, 84. dakikada kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Maçın 25. dakikasından sarı kartı bulunan Norveçli futbolcu, Şener Özbayraklı’ya yaptığı faulle ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

Fabiano kötü başladı

Fenerbahçe’nin Brezilyalı kalecisi Fabiano Ribeiro, sarı-lacivertli formayla çıktığı ilk maçta kalesinde 3 gol gördü.

Brezilyalı file bekçisi, rakibin biri penaltıdan olmak üzere attığı 3 gole de engel olamadı. Fabiano topu oyuna sokarken yaptığı hatalarla da taraftarın tepkisini aldı.

Molde göz doldurdu

Fenerbahçe, Celtic ve Ajax’ın yer aldığı A Grubu’nun en zayıf takımı olarak gösterilen Molde, gösterdiği performansla dikkati çekti.

Toplam oyuncu değeri 16.5 milyon avro olan Molde, 164.5 milyon avro futbolcu değerine sahip olan Fenerbahçe’yi 3-1 mağlup etmeyi başardı.

Norveç ekibinde 20 yaşındaki Eirik Hestad ile geçen sezon transfer döneminde adı Beşiktaş’la anılan Martin Linnes, performansıyla göz doldurdu. Molde ataklarını Hestad organize ederken, Linnes ise takımının 3. golünü kaydetti.

Maçtan sonra taraftarlar Molde takımını da tribünlere çağırdı. Moldeli futbolcular kendilerini alkışlayan taraftarlara aynı şekilde karşılık verdi.

Öte yandan Molde, Avrupa kupalarında Türk takımlarına karşı deplasmanda galibiyet alan ilk Norveç temsilcisi oldu. Türk ekipleri, Norveç temsilcilerine karşı daha önce oynadığı 9 iç saha maçında 6 galibiyet ve 3 beraberlik elde etmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X