Fenerbahçe gruplara yükseldi

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda, 3-0 kazandığı maçın rövanşında deplasmanda İsviçre temsilcisi Grasshopperss’ı 2-0 yenerek gruplarda mücadele etmeye hak kazandı.

Fenerbahçe gruplara yükseldi

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turu rövanşında karşılaştığı İsviçre’nin Grasshoppers takımını 2-0 yenerek, adını gruplara yazdırdı.

 

Avrupa’nın kulüpler bazındaki en prestijli ikinci organizasyonu olan UEFA Avrupa Ligi’nin play-off eleme turunda İsviçre’nin Grasshoppers takımını eleyen Fenerbahçe, 5. kez gruplarda mücadele edecek.

 

UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda İsviçre’nin Grasshoppers takımıyla eşleşen Fenerbahçe, İstanbul’da yapılan ilk maçta rakibini 3-0 yenerek, deplasmandaki rövanş maçına avantajlı geldi. Sarı-lacivertliler, Zürih kentindeki Letzigrund Stadı’nda oynanan rövanş maçını ise Jose Fernandao ve Miroslav Stoch’un golleriyle 2-0 kazandı. Bu skorların ardında rakibini kupa dışına iten sarı-lacivertli ekip, 5. kez gruplarda mücadele etme hakkı kazandı.

 

Sistem değişikliğine gidilerek 2004-2005 sezonundan itibaren ilk tur yerine grup aşamasına geçilen organizasyonda sarı-lacivertli takım, daha önce 4 kez mücadele etti. Fenerbahçe, 2005-2006, 2009-2010, 2012-2013 ve 2015-2016 sezonlarında yer aldığı gruplardan üst tura çıkmayı başarmıştı.

 

– Elemelerde gülüyor

 

Fenerbahçe, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’nde daha önce 8 kez elemelerde mücadele ederken, 7 kez gülen taraf oldu.

 

Daha önceki adıyla UEFA Kupası’nda 3 kez ön eleme oynayan Fenerbahçe, üçünde de rakiplerini kupa dışına itti. Yapılan statü değişiklikleriyle 2009’da UEFA Avrupa Ligi adını alan organizasyonda ise 5 kez elemelerde mücadele eden Fenerbahçe, 4 kez turu geçti. Sarı-lacivertliler, sadece bir eleme eşleşmesinde rakibine üstünlük kuramadı.

 

– İsmail Köybaşı’nın ilk maçı

 

Fenerbahçe’nin yeni transferi İsmail Köybaşı, sarı-lacivertli takımla ilk maçına çıktı.

 

Beşiktaş’la sözleşmesi sona erdikten sonra Fenerbahçe’ye transfer olan İsmail, sezon öncesinde sakatlığı nedeniyle hazırlık maçları ve resmi karşılaşmalarda süre alamadı.

 

Grasshoppers maçının 73. dakikasında Hasan Ali Kaldırım’ın yerine oyuna giren 27 yaşındaki sol bek, ilk kez bir maçta sarı-lacivertli formayı giydi.

 

– Stoch gollerine devam ediyor

 

Fenerbahçe’nin Slovak futbolcusu Miroslav Stoch, Grasshoppers ağlarını rövanşta da havalandırmayı başardı.

 

İlk maçta sonradan oyuna girdikten sonra iki gol kaydeden Stoch, rövanşta ise 84. dakikada sahneye çıktı. Stoch, eşleşmede Grasshoppers filelerine gönderilen 5 golün 3’üne imza attı.

 

Stoch ayrıca, geçen sezon attığı gol sayısını şimdiden geçti. Geride kalan sezonda Bursaspor’la 28, Fenerbahçe’yle 2 resmi maça çıkan Stoch, 2 gol kaydetmişti. Stoch, bu sezon 5 resmi maçta ise 3 gol atarak geçen sezon yakaladığı gol sayısını şimdiden geride bıraktı.

 

– Grasshoppers taraftarı Fenerbahçe bayrağı yaktı

 

Grasshoppers taraftarları, Fenerbahçe bayrağı yaktı.

 

Karşılaşmanın 52. dakikasında Fenerbahçe’nin koruduğu kalenin arkasındaki Grasshopperslı taraftarlar, açtıkları Fenerbahçe bayrağını meşaleyle yaktı. Bu duruma sarı-lacivertli taraftarlar ıslıkla ve tezahüratla tepki gösterdi.

 

– Grasshoppers’ın şansı Türk takımlarına tutmuyor

 

UEFA organizasyonlarında iki kez Türk takımlarıyla karşılaşan Grasshoppers, ikisinde de elenmekten kurtulamadı.

 

İsviçre temsilcisi, 1998-1999 sezonunda Galatasaray’la UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda karşılaşırken, mücadeleleri 2-1 ve 3-2’lik skorlarla kaybederek, elendi.

 

Fenerbahçe, Grasshoppers’in eşleştiği ikinci ekip oldu. Sarı-lacivertlilere karşı ilk maçı 3-0 kaybeden Zürih ekibi, ikinci maçta 0-0 kalarak, UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalamayarak, organizasyona veda etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X