Fenerbahçe penaltılarla gülüyor

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’de bu sezon kritik dakikalarda kullandığı penaltı atışlarıyla 10 puan topladı.

Fenerbahçe penaltılarla gülüyor

Ligde 14. hafta maçında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor’u Emre Belözoğlu’nun penaltı golüyle 1-0 yenerek puanını 30 yükselten sarı-lacivertliler, bu sezon 6. kez penaltı atışı kazandı. 

 

Bu penaltılardan 5’ini gole çeviren sarı-lacivertliler, beyaz noktadan bulduğu gollerle 3 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Fenerbahçe’nin bu sezon penaltı gollerinin 3’ünü kaptan Emre atarken, Sow ve Kuyt da birer gol kaydetti. Sarı-lacivertlilerde bu sezon kazanılan penaltılardan sadece Kuyt’ın ayağından bir kez yararlanamadı.

 

– Penaltıların 4’ü son 8 dakikada

 

Sarı-lacivertli takım, bu sezon kullandığı 6 penaltının 4’ünü, karşılaşmaların 81. dakikadan sonra kazandı.

Süper Lig’in 3. haftasında Gaziantepspor maçında skor 0-0’ken, Fenerbahçe 82. dakikada Emre Belözoğlu’nun penaltı golüyle sahadan 1-0 galip ayrıldı. Ligde 7. hafta Gençlerbirliği’ni 2-1’le geçen Fenerbahçe, rakibini penaltı golleriyle mağlup etmeyi başardı. Emre Belözoğlu’nun 50. dakikada bulduğu penaltı golüyle öne geçen sarı-lacivertliler karşısında başkent temsilcisi, 82. dakikada Antal’ın golüyle maça 1-1’lik eşitliği getirdi. Sarı-lacivertliler, 86. dakikada bir penaltı daha kazandı ve topun başına gelen Kuyt, beyaz noktadan attığı golle takımının sahadan 2-1 galip ayrılmasını sağladı.

Gençlerbirliği karşısında takımına 3 puanı getiren Hollandalı futbolcu Kuyt, 9. hafta da Çaykur Rizespor karşısında 26. dakikada kazanılan penaltı vuruşunu bu sefer gole çeviremedi. Sarı-lacivertliler, bu maçı 2-1 kazandı.

Fenerbahçe, 11. haftada Eskişehirspor karşısında 1 puanı son dakikada attığı penaltı golüyle kurtardı. Maçın son anına 2-1 yenik giren sarı-lacivertliler, 90. dakikada Sow’un penaltı golüyle sahadan 1 puanla ayrıldı.

 

– Deplasmanda ilk penaltı galibiyeti getirdi

 

Kayseri Erciyesspor maçına kadar bütün penaltıları kendi sahasında kazanan Fenerbahçe, deplasmanda kullandığı ilk penaltıyla Kayseri’den 3 puanla ayrıldı.

Karşılaşma 0-0 devam ederken, kazanılan penaltı atışını kaptan Emre 86. dakikada gole çevirerek, Fenerbahçe’ye bir kez daha beyaz noktadan 3 puanı getirdi.

 

– Fenerbahçe’nin penaltıları

 

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de bu sezon gole çevirdiği penaltıları şöyle:

 Hafta          Rakip Penaltıyı kullandıldığı dakika Penaltı öncesi skor Maç sonucu
   3  Gaziantepspor   82  0-0  1-0
   7  Gençlerbirliği  50  0-0  2-1
   7  Gençlerbirliği  86  1-1  2-1
 11  Eskişehirspor  90  1-2  2-2
 14  K. Erciyesspor  86  0-0  1-0

Not: Skorlarda ilk takım Fenerbahçe olarak baz alınmıştır. Kuyt’ın Çaykur Rizespor maçının 26. dakikasında kaçırdığı penaltı atışı tabloya eklenmemiştir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X