Fenerbahçe Trabzonspor’la berabere kaldı

Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında lider Fenerbahçe sahasında Trabzonspor’la berabere kaldı.

Fenerbahçe Trabzonspor’la berabere kaldı

Fenerbahçe sahasında Trabzonspor ile karşılaştı. Taraftarının desteğini arkasına alarak maçın ilk dakikalarında oyunu rakip yarı alana yıkan Fenerbahçe, aradığı net pozisyonları bulamadı.

İlk 20 dakikalık bölümden sonra daha net pozisyonlar üreten sarı-lacivertliler, Diego ve Mehmet Topal’la gole çok yaklaştı. Sarı-lacivertli takım daha etkili göründüğü ilk yarıda aradığı golü bulamadı.

Karşılaşmanın ilk bölümünde kontrolü rakibine bırakan Trabzonspor, ilk tehlikeli pozisyonunu 18. dakikada Mehmet Ekici’nin kullandığı serbest vuruşta topun kaleci Volkan’ın müdahalesiyle direğe çarparak kornere gitmesiyle buldu. Rakibine pozisyonlar veren Trabzonspor, kontra ataklarla Fenerbahçe kalesinde pozisyon aramaya çalışmasına rağmen bu çabasında başarılı olamadı ve ilk yarı 0-0 bitti.

“Kötü oynadık”

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, kendi oyunlarını oynayamadıklarını belirterek, “Bugün 90 dakikada çok kötü oynadık. Oyunun iki yönünü düşünecek olursak, ofansif yönde hiçbir beceriyi ortaya koyduğumuzu düşünmüyorum. Savunma yönünde sadece Fenerbahçe ataklarını tuttuk. Bugün sadece savunduk” diye konuştu. 

Geçen yıldan oturmuş bir kadrosu olan Fenerbahçe’ye karşı mücadele ettiklerini vurgulayan Yanal, şöyle devam etti:

“Çok değişken olduğunu düşündüğüm kadromuzla, uzun zamandır da aramıza katılmayan oyuncuların koordinasyonu konusunda bugün sıkıntı çektik. Bunu en kısa zamanda toparlayıp, bu şekilde bir ofansif oyunla ortada kalmamamız gerekiyor. Daha iyi ofansif oynamamız gerekiyor. Bu konuda hem oyuncularımızla hem de kendi yapabileceklerimizle oldukça uzun mesafe kat etmemiz gerekiyor.”

Ersun Yanal, orta sahadan Özer’i çıkarıp, savunma oyuncusu almasıyla ilgili olarak, oyunun değişeceğine inanmadığı için böyle bir değişiklik yaptığını söyledi.  

Gol için Sow da yetmedi

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, ilk yarısı 0-0 tamamlanan mücadelede ikinci yarının başında da ele geçirilen bazı fırsatların değerlendirilememesinin ardından Sow’u oyuna dahil etti. 

Karşılaşmanın 58. dakikasında Kuyt’ı oyundan alan sarı-lacivertli takımın teknik direktörü, Senegalli futbolcu Sow’u gol umudu için sahaya sürdüyse de istediği sonucu elde edemedi. 

Fenerbahçe’de 69. dakikada Diego’nun yerine Meireles, 83. dakikada da Selçuk Şahin’in yerine Webo oyuna dahil edildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X