Fernandao mu? Demba Ba mı?

Spor Toto Süper Lig’de bu sezon oynadıkları futbolla beğeni toplayan Bursaspor ile Beşiktaş ile pazar günü Olimpiyat Stadı’nda karşı karşıya gelecek.

Fernandao mu? Demba Ba mı?

Spor Toto Süper Lig’in 20. haftası dev bir mücadeleye sahne olacak. Pazar günü saat 16.00’da Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda son haftaların formda ekibi Bursaspor, lider Beşiktaş’a konuk olacak. 

Bu zorlu mücadelede gözler de her iki takımın golcü isimlerinde olacak. Biri ligin en golcü ismi Brezilyalı yıldız Fernandao, diğer tarafta siyah-beyazlıların gönlünde taht kuran Senegalli yıldız Demba Ba. Gol krallığı yarışında olan iki golcünün bu sezon ki performansları da göz dolduruyor.

İKİ GOLCÜDEN ŞUT BOMBARDIMANI

Takımları adına attıkları gollerle galibiyetlerde başrol oynayan iki isim, pazar günü karşı karşıya gelecek. Bursaspor’un yıldızı Fernandao çıktığı 18 lig maçında rakip filelere toplam 58 şut çekti ve 13 gol kaydetti. Beşiktaş’ın golcüsü Demba Ba ise 16 maçta Bilic’ten forma şansı alırken, rakip filelere çektiği 41 şuttan 11’ini golle sonuçlandırmayı başardı.

FERNANDAO EFSANE OLMAYA HAZIRLANIYOR

Brezilyalı golcü Fernandao ise son 8 karşılaşmada gol atmayı başararak, aynı sezonda bunu başaran ilk yabancı futbolcu oldu. Golcü oyuncu siyah-beyazlı ekibe karşı gol atması halinde adını şimdiden efsaneler arasına yazdıracak. Lig tarihinde üst üste 9 hafta gol atmayı başaran yalnızca iki isim bulunurken, bunlardan biri Türk futbolunun ve Galatasaray’ın efsanesi Metin Oktay, diğeri ise Türk futbolunun ünlü golcüsü Saffet Sancaklı. Fernandao 1 gol daha atması halinde Türk futbolunun iki efsanesini yakalayacak.

DEMBA BA ATIYOR, BEŞİKTAŞ KAZANIYOR

Şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş’ın gol silahı Demba Ba, ligde son 3 maçta 3 gol kaydetti. 8 farklı karşılaşmada gol sevinci yaşayan Ba, attığı gollerle takımının 3 puana uzanmasında başrol oynadı. Siyah-beyazlılar, Demba Ba’nın gol attığı karşılaşmalarda puan kaybı yaşamadı.

Fernandao’nun bu sezon ligde çıktığı 18 maçtaki performansı şöyle:

Oynadığı maç sayısı:18

Aldığı dakika: 1595

Topla oynama: 647 – Maç ortalaması: 36.51

Gol girişiminde yer alma: 121 – Maç ortalaması: 6.83

Ceza alanında topla oyun: 96 Maç ortalaması: 5.42

Şut: 58 – Ortalama: 3.27

Gol: 13 – 0.73

Rakipten karşılanan top:106 – Maç ortalaması: 5.98

Yaptığı faul: 53 – Maç ortalaması: 2.99

 

Demba Ba’nın bu sezon ligde çıktığı 16 maçtaki performansı şöyle:

Oynadığı maç sayısı:16

Aldığı dakika: 1233

Topla oynama: 459 – Maç ortalaması: 33.5

Gol girişiminde yer alma: 79: Maç ortalaması: 5.77

Ceza alanında topla oyun: 75 – Maç ortalaması: 5.47

Şut: 41 – Maç ortalaması: 2.99

Gol: 11 – Maç ortalaması: 0.8

Rakipten karşılanan top: 55 – Maç ortalaması: 4.01

Yaptığı faul: 27 – Maç ortalaması: 1.97

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X