Fethiye göletinden sulama başlıyor

Yenişehir Fethiye Köyü’nde DSİ tarafından yapılan sulama göletinin inşası tamamlandı.

Fethiye göletinden sulama başlıyor

GÜRHAN ADANA

Fethiyeli çiftçiler, mayıs ayında başlayacak olan sulama sezonunu bekliyor.

 

Yenişehir Fethiye Köyü’nde 5 yıl önce DSİ tarafından yapımına başlanan sulama göletinin inşası tamamlandı. 
2 bin 500 dönüm araziye su taşıyacak olan sulama göletinin tarımsal faaliyetlere soluk aldıracağını belirten Fethiye Muhtarı Hasan Çetin, yıllarca süren bekleyişin sonuna gelindiğini anlattı.

Bugün, köyün güneyinden geçen Kocadere’nin kıyılarındaki 30 dönüm kadar arazinin ancak sulanabildiğini söyleyen Çetin, ‘Kocadere’nin aktığı güzergâh boyunca tarlaları olan köylülerimiz sadece kendilerine yetecek kadar sebze yetiştirebiliyor.

Dere kıyılarından uzaktaki arazilerde ise buğday, arpa ve ayçiçeğinden başka bir ürün ekemiyoruz. Bu ürünlerin ihtiyacı olan su için yağmur ve kar yağışını bekliyoruz’ dedi.
Sulama göletinden sağlayacakları suyla biber, domates, fasulye gibi sebzeler de ekebileceklerinin altını çizen Çetin, sulu tarıma geçecek olmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti. 

HAYVANCILIĞA DA KATKI SAĞLAYACAK

Köyde yoğun biçimde hayvancılık da yapıldığının altını çizen Fethiye Muhtarı Hasan Çetin, sulama göletinin bu alanda da büyük yararlarının olacağını ifade etti. Hayvan yetiştiriciliğinin en önemli maliyetlerinin başında yem giderlerinin geldiğini ifade eden Çetin, ‘Arazilerimize su ulaşacağı için hayvan yeminde kullandığımız yonca, fiğ ve silajlık mısır da yetiştirebileceğiz.

Böylece, hayvanlarımızın yem ihtiyacını kendi tarlalarımızdan karşılayabilecek, sanayi yemlerine bağımlı kalmayacağız. Böylece yem maliyetleri de en aza indirilmiş olacak’ diye konuştu. 

SULU TARIMA GEÇİŞ…

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş ise, tarım alanında yapılan yatırımların önemine değindi. Fethiye’de çiftçilerin sulu tarım ürünlerine yöneleceğini ifade eden Aktaş, ‘Arazilerinde sulu tarım yapamayan bölge çiftçilerinin koşulları, sulama göletinin kullanılmaya başlamasıyla bütünüyle değişecek.

Sulu tarıma uygun bu topraklardan artık daha çeşitli ve verimli ürünler alınabilecek’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X