FETÖ’ye ağır darbe: 2 bin 339 operasyon, 6 bin 724 gözaltı

Bursa Polisi, 15 Temmuz FETÖ’nün hain darbe girişiminden bugüne kadar olan 3 yıllık süreçte FETÖ’ye ağır bir darbe vurdu. 3 yılda 2 bin 339 operasyon düzenleyen ekipler 6 bin 724 şüphelinin ifadesini aldı. 

FETÖ’ye ağır darbe: 2 bin 339 operasyon, 6 bin 724 gözaltı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 Temmuz 2016’daki Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) hain darbe girişiminin ardından, darbeyi yapmaya kalkışan örgüt mensuplarına yönelik soruşturmalar kapsamında çok sayıda başarılı operasyona imza attı.

3 yıllık sürede Bursa’da ve çok sayıda ilde 2 bin 339 operasyon düzenleyen Bursa Polisi, yaklaşık 6 bin 724 şüphelinin de ifadesini aldı. 

aw753936_02.jpg
Gözaltına alınan ilk isim olan eski Albay Yurdakul Akkuş.

Sıkı yönetim listeleri Bursa’da yakalandı 

15 Temmuz gecesi darbeci askerlere yönelik yapılan operasyonlarda örgüt tarafından sözde sıkı yönetim komutanı olarak atanan Bursa İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş’u gözaltına alan ekipler, Akkuş’un üzerinden çıkan sıkı yönetim listesiyle darbeye destek veren rütbelileri tek tek tespit etti.

aw753936_03.jpg
Eski Bursa Valisi Şahabettin Harput sağlık kontrolüne ters kelepçeyle götürülmüştü.

Öte yandan örgütün para kasaları olarak bilinen çok sayıda işadamı, yine örgüt tarafından yetiştirilen ve Bursa’da görev yaptığı dönemde örgüt için ciddi çalışmalar yürüten Vali Şahabettin Harput Bursa Polisi tarafından gözaltına alındı. 

aw753936_05.jpg
Çok sayıda sarı yelek ele geçirilmişti.

Türkiye’de sarı yelekler sadece Bursa’da yakalandı

Yine Bursa KOM ekipleri tarafından örgütün hücre evleri olarak bilinen gaybubet evlerine yapılan bir operasyonda Avrupa’da düzenlenen hükümet karşıtı gösterilerde kullanılmasıyla gündeme gelen çok sayıda sarı yelek ele geçirildi.

Öte yandan aralarında şike davasına bakan hakimin de olduğu çok sayıda firarî hakim ve savcı yine Bursa Polisi tarafından yapılan operasyonlarla yakalandı. 

Günde ortalama 2 operasyon yapıldı

Bursa TEM ve KOM ekipleri tarafından 15 Temmuz 2016 yılından bu yana günde ortalama 2 operasyon olmak üzere toplam 2 bin 339 operasyon düzenlendi.

6 bin 724 gözaltı

Bu operasyonlarda şüpheli olarak 6 bin 724 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslardan bin 948’i çıkarıldığı mahkemelerce tutuklanırken, bin 965 şüpheli ise adlî kontrol şartıyla serbest kaldı.

Çalışmalar sürüyor

Şüphelilerden 2 bin 1 kişi emniyet ya da savcılık ifadelerinin ardından serbest kalırken, firari oldukları tespit edilen 810 şahsın yakalanması için ekipler çalışmalarına halen devam ediyor. 

Örgütün Bursa’daki kilit isimleri için kararlar

Öte yandan tutuklandıktan sonra ‘terör örgütüne üye olmak, ülkenin huzur ve güvenliğini bozmak ve terör örgütüne finans sağlamak” suçlarından haklarında dava açılan çok sayıda önemli şahıs hakkında karar çıktı.

FETÖ’nün darbe girişiminde 15 Temmuz 2016 gecesi gözaltına alınan ilk isim olan eski Bursa Jandarma Alay Komutanı Albay Yurdakul Akkuş ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Aralarında eşi Bursa Valisi Şahabettin Harput’un da bulunduğu 60 sanığın yargılandığı davada da eski Bursa Valisi Şahabettin Harput 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılırken, tutuklu 8 sanığın ise tahliyesine karar verildi.

Cezayı ele alan Bursa Bölge Adliyesi 2. Ceza Dairesi sanıkların yeniden yargılanmasına karar verdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X