FIFA’dan Timsah’a 546 bin dolar!

Aziz Behich, Ekong, Shehu ve Moussa Sow’un Dünya Kupası’nda geçirdiği günler Bursaspor’a gelir olarak dönecek.

FIFA’dan Timsah’a 546 bin dolar!

2018 Rusya Dünya Kupası’nda 1 aylık heyecan sona ererken, kupaya oyuncu gönderen takımlara ödenecek miktarlar belli oldu. Kulüplere ödenecek toplam ücret 209 milyon Dolar olarak belirlenirken, Türkiye’deki kulüpler içinde en büyük payı Beşiktaş alacak.

Siyah beyazlılar 860 bin doları kasasına koyacak. 637 bin dolarla ikinci sırada bulunan Galatasaray’ı 536 bin dolarla Bursaspor takip etti.

Yeşil beyazlılardan 4 oyuncu Dünya Kupası’nda boy göstermişti. Moussa Sow Senegal, Ekong ve Shehu Nijerya Milli Takımı, Aziz Behich’te Avustralya Milli Takımı için ter döken isimler olmuştu.

2 YIL OYNAMA ŞARTI

Her kulübe, dev turnuvaya gönderdiği oyuncu sayısı ve bu oyuncuların kaç gün boyunca organizasyonda kaldıklarına göre bir ödeme yapılıyor. Gün hesaplaması, açılış maçının iki hafta öncesinden itibaren yapılmaya başlanıyor ve oyuncunun ülkesinin elendiği güne kadar devam ediyor.

Rusya’nın ev sahipliğindeki turnuvada, bir futbolcuya gün başına yapılacak ödeme miktarı 8530 dolar olarak belirlendi. Ancak kulübüne, oyuncunun hak ettiği paranın tümünün ödenmesi için o futbolcunun kulüpte iki yıldır forma giyiyor olması gerekiyor.

Oyuncu takımında iki seneden az bir süredir top koşturan bir isim ise hak edilen meblağın ancak bir kısmı, belli hesaplamalara göre kulübün hesabına yatırılıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X