Filistin’de 3 gün yas ilan edildi

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Yahudi Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele Komisyonu Başkanı Ziyad Ebu Ayn’ın ölümü nedeniyle 3 günlük yas ilan etti.

Filistin’de 3 gün yas ilan edildi

Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın haberine göre, Abbas, Ramallah’ta  İsrail güçlerinin Yahudi yerleşim birimlerini protesto eden gruba göz yaşartıcı gazla müdahalesi sırasında bir İsrail askerinin dipçikle göğsüne vurması sonucu hayatını kaybeden Ebu Ayn’ın ölümüne ilişkin yapılan soruşturma neticesinde gerekli uygulamaların yerine getirileceğini kaydetti.

“İsrail’in Filistin halkına yönelik ihlallerini sürdürmesini kınayan” Abbas, Filistinli Bakanın maruz kaldığı olayı, “Ebu Ayn’ın şehit olmasına neden olan vahşice saldırı. Susulması ve kabul edilmesi mümkün olmayan barbarca bir eylem” olarak nitelendirdi. 

Abbas Ebu Ayn’ın ölümü üzerine ülkede 3 günlük yas ilan edildiğini bildirdi.

İsrail ordusu soruşturma başlattı

İsrail ordusunun, Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Yahudi Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele Komisyonu Başkanı Ziyad Ebu Ayn’ın ölümüne ilişkin soruşturma başlattığı bildirildi.

Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İsrail ordusu, Filistinli Bakan Ziyad Ebu Ayn’ın ölümüne ilişkin soruşturma başlattı” ifadesine yer verdi.   

Filistin’de bakan statüsünde kabul edilen Yahudi Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele Komisyonu Başkanı Ebu Ayn, Ramallah’ın kuzeyindeki Teramsaya beldesinde İsrail güçlerinin Yahudi yerleşim birimlerini protesto eden gruba müdahalesi sırasında yaşamını yitirmişti.

Ebu Ayn’ın “bir İsrail askerinin dipçikle göğsüne vurması sonucu” hayatını kaybettiği iddia ediliyor.

Hamas taziyelerini bildirdi

Hamas, Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Yahudi Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele Komisyonu Başkanı Ziyad Ebu Ayn için taziye mesajı yayınladı.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri yayımladığı yazılı açıklamada, “Yahudi Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele Komisyonu Başkanı Şehid Ziyad Ebu Ayn’ın ailesine ve Filistin halkına en içten taziyelerimizi sunarız” ifadesine yer verdi.

Açıklamada, Filistin halkı, İsrail’in ve Yahudilerin saldırılarına karşı tüm güçlerini birleştirmeye davet edilerek, Filistin yönetiminden İsrail ile yapılan emniyet koordinasyonu anlaşmasını durdurması talep edildi.

Filistin’de bakanlık statüsünde kabul edilen Yahudi Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele Komisyonu Başkanı Ebu Ayn, Ramallah’ın kuzeyindeki Teramsaya beldesinde İsrail güçlerinin Yahudi yerleşim birimlerini protesto eden gruba göz yaşartıcı gazla müdahalesi sırasında bir İsrail askerinin dipçikle göğsüne vurması sonucu hayatını kaybetmişti.

Uluslararası Adalet Divanı’na taşıyacağız

Filistin’in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Yahudi Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele Komisyonu Başkanı Ziyad Ebu Ayn’ın ölümüne ilişkin, “Uluslararası topluma konuyla ilgili adımların atılması yönünde talepte bulunacağız. Bunun yanında, konuyu Uluslararası Adalet Divanına da taşımayı planlıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X