Filistinli göstericilere gazlı müdahale

Batı Şeria`nın çeşitli kentlerinde düzenlenen Mescid-i Aksa`ya destek gösterilerine İsrail askerleri müdahale etti. Olaylarda onlarca kişinin gazdan etkilendiği, bazılarının da yaralandığı belirtildi.

Filistinli göstericilere gazlı müdahale
Hamas hareketinin çağrısı üzerine, İsrail’in Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlalllerini protesto etmek için Batı Şeria’nın çeşitli kentlerinde cuma namazından sonra gösteriler düzenlendi.
 
Ramallah’la Kudüs arasında bulunan Kalendiye askeri kontrol noktasında, İsrail askerleri Filistinli göstericilere müdahale etti. Gözyaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermilerin de kullanıldığı müdahale sırasında, plastik mermilerin isabet ettiği 15 kişi yaralandı, onlarca kişi de atılan gazdan etkilendi. Filistinli göstericiler de, İsrail askerlerine taş ve molotof kokteyli atarak karşılık verdi.
 
Beytüllahim ile El Halil’in kuzey girişinde düzenlenen gösterilere İsrail askerleri gözyaşartıcı gazın yanı sıra plastik ve gerçek mermilerle müdahale etti. Olaylarda onlarca kişi atılan gazdan etkilendi.
 
Nablus ve El Halil’deki yürüyüşlere müdahale
 
Öte yandan Filistin emniyet güçleri, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerini protesto etmek için Nablus ve El Halil kentlerinde düzenlenen yürüyüşlere müdahale etti.
 
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Filistin emniyet güçleri, Hamas’ın Nablus kentinde düzenlediği yürüyüşe göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti. Gösteriye katılanları coplayan polis, yaklaşık 20 kişiyi gözaltına aldı. Filistin polisi, El-Halil kentinde de İsrail polisinin bulunduğu noktaya doğru düzenlenen yürüyüşe engel oldu.
 
Hamas, dün yaptığı yazılı açıklamada, “Filistin halkını Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın kurtuluşu için cuma namazının ardından başlayacak öfke gösterilerine katılmaları” çağrısında bulunmuştu.
 
İsrail askerlerinin, 1967’den beri ilk kez Mescid-i Aksa külliyesinin ana mihrabının bulunduğu kubbenin altına kadar girerek, Kıble Mescidi’nin içinde mihrap ve minberin yer aldığı bölgeye postallarıyla basması Filistin halkı nezdinde infiale sebep olmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X